Gatufoto i London anno 1973

Gatufoto i kvällsljuset med en Praktica Super TL, en Pentacon 135 mm och Agfa CT18.

Inlagt 2021-08-13 23:06 | Läst 348 ggr. | Permalink
Hej Wolfgang - tack för att du visade oss / de här gamla dias-bilderna. Det väcker minnen från gamla goda dagar. När jag började fotografera dias-bilder var det med CT18. Senare blev det både Kodachrome och Fuji Velvia.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2021-08-14 09:35
Tack ska Du ha, Erik! På den tiden gillade jag inte Agfas murriga färger, men nu tycker jag om dem! Mvh Wolfgang
Ja, på den tiden kunde man gå ända fram till porten på Downing Street 10.... Tänk inte ens på att försöka numera! Men bilderna är fina överlag.
Svar från Wolfgang 2021-08-14 09:36
Tack så mycket, Per! Just det, man kunde gå ända fram, men fick inte knacka på! :-)
Mvh Wolfgang
👍
// Conny
PS Även min första "riktiga" var en Practica, fast en modell Nova, med ljusmätare dock ej kopplad och halvautomatiska optik
Svar från Wolfgang 2021-08-14 09:38
Tack ska Du ha, Conny! Praktican var populär på den tiden, men i början av 80-talet bytte jag till Pentax K1000 som var en bättre kamera. Mvh Wolfgang
Fascinerande att titta på de här härliga femtioåriga bilderna! Vilken atmosfär! Polisen och nr 10! Alla som rör sig i vimlet. Sista bilden kommunicerar skärpt vaksamhet - men inte på dig.

Själv använde jag aldrig Agfa (trodde mer på Kodacromes beständighet) men ibland såg man Agfabilder som var ljust pastelliga. Nån fransk film filmades med Agfa på det sättet. Drömsk.

Betr Praktica så gjorde en kompis och jag vårt exjobb på KTH som en film med stillbilder tagna med hans Praktica och medföljande 50 mm objektiv. Sen fick jag min första kamera, en Pentax S1a med 55 mm objektiv och förväntade mig att den skulle ta bättre bilder. Men såg ingen skillnad. Har kvar den kameran, men plåtar sällan med den, det digitalas omedelbar återkoppling funkar bättre för mig. Och så har jag en föregångare till Pentacon 135 mm, en Meyer Optik 135 mm som går att använda med adapter. Det går att ta hyfsade bilder med den.
Svar från Wolfgang 2021-08-14 12:31
Jag tackar och bockar, Måns! Med min diafilm tog jag inte fler bilder än dessa den dagen. Film och framkallning var ju dyr, tyckte jag. Om det hade varit idag hade jag tagit massor av bilder med min digitala kamera vid det tillfället. Det märkliga är att jag personligen känner mer för dessa få än om jag hade tagit fler med min digitala kamera idag. Få bilder väcker mer ens uppmärksamhet än många som konkurrerar ut varandra. Du har nog rätt att Praktica var tillräcklig bra, och det är fotografen som skapar bilden, så det är nog bara en känsla man har.
Mvh Wolfgang