Havsörn och gäss

I dag fotograferade havsörn i Svedala kommun. Panik utbröt bland gässen, när örnen kom. Han kunde inte fånga någon  gås i luften, utan tog en sothöna istället som tryckte i gräset.

Inlagt 2021-07-30 01:01 | Läst 469 ggr. | Permalink
Härligt reportage
// Conny
Svar från Wolfgang 2021-07-30 10:39
Tack, Conny, jag satt på första raden för att se detta drama! Mvh Wolfgang
Grymt häftigt att du fick se och fotograferat detta!
Fina bilder blev det också, gillar bilden på örnen när den blickar mot marken med alla gäss ovanför sig.
Svar från Wolfgang 2021-07-30 10:45
Tack ska Du ha, Joakim! Jag hade önskat att ha ett längre tele. Jag har bara 420 mm, men jag testade min nya Gimbal som funkade fint. Bilderna är mycket förstorade. Det var en upplevelse och jag var just där av en slump. Bilden med örnen och gässen är lite annorlunda än de andra bilderna, och jag gillar den också. Mvh Wolfgang
Vilken bildserie, häftigt. Så fick örnen mat den dagen och det blev en sothöna mindre, hälsningar/ Björn
Svar från Wolfgang 2021-07-30 13:01
Tack ska Du ha, Björn! Örnen hade mycket väl kunnat chansa och ta en gås i luften, men kanske bara skadat den. Istället tar han lättare byten som han vet att han kan ta. Mvh Wolfgang
Vilken upplevelse och även få det på bild i serie. Tredje sista är en riktigt lyckad bild
Svar från Wolfgang 2021-07-30 16:14
Tack ska Du ha, Ninni! 3:e sista bilden visar lite hur koncentrerad örnen är trots all kaos omkring honom. Mvh Wolfgang
Imponerande och verkligen kul att få se. Jag har aldrig lyckats fånga en havsörn på bild som fångar något levande. Toppenfin serie bilder Wolfgang!
Hälsningar Lena
Svar från Wolfgang 2021-08-01 22:38
Tack ska Du ha, Lena! Jag är själv glad för bilderna. Man måste vara på plats och har tur! Tidigare har det bara blivit havsörn mot blå himmel och det blev jag trött på och senaste året har jag inte plåtat fåglar utan istället svartvita motiv med gammal analog kamera. Men nu kommer snart flyttfåglarna och så har mitt fågelintresse kommit tillbaka och detta var faktiskt början för en ny säsong. Jag har också köpt en Gimbal för stativet som är en fantastisk uppfinning! Nu kan man följa flygande fågel på ett bättre sätt. Kameran blir liksom tynglös på stativet. Mvh Wolfgang