Kända dörrar

Kända dörrar till Malmö Opera fotograferade med Rolleiflex T och Ilford Delta 400 för en vecka sedan.

Inlagt 2023-01-31 00:07 | Läst 632 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Wolfgang,
En intressant och mycket välkomponerad bild med ett stort djup! Å ena sidan ett geometriskt system av olikstora rektanglar, i marken och i glasdörrarnas tre led, och å andra sidan den diffusa speglingen av byggnaderna längs Fersens väg som bildar en V-form på sin väg mot en flyktpunkt långt borta. Speglingen ger ett hisnande intryck av att den avspeglade avenyn finns bakom glasdörrarna, som i en dröm med parallella verkligheter. Kreativt och skickligt!
/Sven
Svar från Wolfgang 2023-01-31 11:07
Hej Sven, jag tackar och bockar för Din kreativa kommentar!
Jag har gått förbi många gånger och sett detta motiv och fotograferat det digitalt i färg.
Men i färg blir bilden rätt vanlig, fast jag hade ju kunnat konvertera till svartvitt och beskära till kvadrat efteråt. Men jag ville fotografera motivet med kvadratisk svartvit film. Jag har beskurit minimalt längs kanterna efteråt.
Mvh Wolfgang
Med komposition och innehåll är den mycket bra, den rör sig i alla riktningar och dimensioner, även den fjärde - tiden, för jag minns ett besök där sittande längst fram, ett requiem med ett hundratal sångare, när de tog i var det mäktigt, så håret ströks bakåt.
Svar från Wolfgang 2023-01-31 18:30
Tack för det, Stefan, att Du gillar bilden! Det finns ett antal Requiem, men det var kanske Verdis Requiem som är så mäktig. Mvh Wolfgang
Vibybo 2023-01-31 18:56
Måste det ha varit, men jag mindes inte säkert