Långbänk

"Att dra i långbänk" har blivit ett uttryck i politiken i Sverige. Liknande uttryck finns på tyska "etwas auf die lange Bank schieben", och det har faktiskt använts av min far mot mig, när jag inte hade  fått "tummarna loss". Vid Malmö Stadion finns en sådan långbänk som jag fotograferade idag. Det blev en digital bild konverterad till svartvitt, men det hade mycket väl kunnat bli en analog bild, dock  har jag redan exponerade rullar i kylskåpet, vilka jag först måste framkalla.

De har jag dragit i långbänk!

Inlagt 2020-10-20 00:48 | Läst 1046 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,
Det är en långbänk som heter duga. Den skulle våra politiker med betongaschel älska.
Fin komposition även digitalt.
Ha det väl
Bob
Svar från Wolfgang 2020-10-20 10:42
Tack ska Du ha, Bob. Långbänken finns vid Malmö Stadion, och ingen vet, vad som kommer att ske med den gamla stadion. Även det en politisk långbänk!
Ja det där var en riktig långbänk, kanske någonting för Riksdagshuset?
Ha en fin kväll
Stefan
Svar från Wolfgang 2020-10-20 21:27
Tack ska Du ha, Stefan! Det finns redan många långbänkar i Riksdagshuset. Den här ägs av Malmö Stad :-) då de håller på att dra Malmö Stadion i långbank redan utan att kunna fatta beslut om man ska riva den gamla stadion eller inte.
Om det nu inte är objektivdistorsion, så gillar jag bågformen, men de har väl inte böjt brädorna utan den är nog byggd i 1m moduler typ?
Svar från Wolfgang 2020-10-20 21:24
Tack ska Du ha, Peter! Bänken svänger och jag ska faktiskt titta lite närmare på den. Har inte tänkt på byggtekniken. Tack för tipset!
Hej Wolfgagn.
Jag har just sett det här fotot någon annanstans och tycker fortfarande att det är ett super svartvitt foto, med en fin komp och trevligt ljus - gillor.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: De har jag dragit i långbänk! - Vi kallar det "at trække i langdrag" på danska.
Svar från Wolfgang 2020-10-21 15:35
Tack ska Du ha, Erik, har har fotot även på Facebook.
Mvh Wolfgang