Lund 1 dec 2018

En fotorunda genom Lund under en grå 1 dec, men några bilder blev det ändå.

Inlagt 2018-12-03 15:30 | Läst 2829 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
Det är en fin bildberättelse om ett regnigt Lund.
Ha det gott
Bob
Svar från Wolfgang 2018-12-04 10:35
Tack, Bob, kul att Du tycker som kan Lund så bra! Du är ju en riktig gatufotograf med humor, vilket jag inte är, men jag gillar att fotografera miljöer. Mitt barnbarn har flyttat dit, så det blir fler besök än tidigare. Jag tycker att Lund är en mysig stad, det har jag alltid tyckt!
Ha det ....
Wolfgang
Men herregud! Har hela Clemenstorget blivit cykelparkering? Finns dammen med de tre vattenstrålarna kvar där (i folkmun döpta till "far och söner"...)?

Köttaffären mittemot biblioteket tycks ha överlevt i alla fall!
Svar från Wolfgang 2018-12-04 10:38
Per, det stämmer hela Clemenstorg är cykelparkering, mycket mer än syns på bilden. Dammen finns nog kvar i slutet av gången i första bilden, men just nu utan vatten. Jag ska titta närmare nästa gång.
Lund är en riktigt fin o mysig stad, fina utsnitt o bra teknik du visar! Hils, LO
Svar från Wolfgang 2018-12-04 10:44
Lars Olof, tack för det. Kul med Din kommentar, eftersom Du själv har bra teknik. Ja, Lund är mysig och det var mycket folk i lördags fast det inte syns på mina bilder. Men jag försökte visa viss stämning i Lunds miljö.
Bra plåtat! Så bra att för min del högg nostalgin in direkt! Gillade och gillar Lund starkt men allt har sina baksidor ..... dåförtiden gnisslade den skånska myllan mellan tänderna då vårvindarna satte in och den totala bristen på överblivna ytor störde mig som var van vid såna.

Letade förtvivlat efter huset vid Krafts Torg där jag jobbade en gång i tiden, det liknade det ljusa huset på bild 8, men ligger ett par tre hus österut. Det var arkitektkontor på nedre botten, en ingenjörsfirma delade vi lokal med, huset ägdes av någon Rausing och gården var ritad av trädgårdsarkitekten Per Friberg som vid nåt tillfälle kom in och rensade bort "fel" plantor.
Svar från Wolfgang 2018-12-04 10:47
Tack, Måns, kul att mina bilder framkallar nostalgi! Det ger mersmak att dokumentera Lund fler gånger.