Lund

En promenad i Lund i torsdags med Fujifilm X100F.

Inlagt 2020-06-21 10:06 | Läst 810 ggr. | Permalink
Hej,
Mycket elegant fotografi från Lund. Bra med ögon och kamera från utomsocknes.
Tack.
Ha en fin dag
Bob
Svar från Wolfgang 2020-06-21 13:19
Tack ska ha, Bob! Jag gillar Lund!
Fina bilder!

Men vadå tänkte jag på första bilden, spårvagn? Kollade och den är under byggnad. Måste åka ner och prova då den invigts. Gillar stan starkt och bodde där ett år en gång i tiden. Spårvagn blir bra, avgasfri på plats och helt och hållet om stan köper grön el. Verkligt snygg bild!

Andra bilden högg till i hjärteroten. Jag jobbade på Krafts Torg precis vid Domkyrkans absid. Just det huset ej i bild. Ett välhållet hus som ägdes av någon Rausing med fin trädgård utformad av Per Friberg. En entusiast vars professorstitel inte alls hindrade honom från att komma nån gång och rycka upp olämpligt växtmaterial med rötterna.

Domkyrkan, vackra interiörer.
Svar från Wolfgang 2020-06-21 21:59
Tack ska Du ha, Måns, för Din positiva och långa kommentar! Spårvagnen i Lund är inte älskad av alla, men det blir nog bra! Sorry att jag inte fick med "Ditt" hus på bild, men jag gissar att det är huset i brunt tegel till vänster som inte syns i bild. Domkyrkan är alltid ett måste, när jag är i Lund. Mitt barnbarn bor i Lund just nu och vi träffades den dagen. PS: Din kommentar blev 3-dubbel. Du kan ju ta bort senaste två :-)
Tredubbla inlägget: Jag fick felmeddelanden att servern inte kunde hitta sidan men försökte igen. Därav tredubbelt inlägg. Ta det som bevis på att bloggen är intressant. Försökte radera men det gick inte, tror det är kort tidsgräns.
Svar från Wolfgang 2020-06-22 11:21
Måns, jag kunde radera! Nu sticker Din kommentar bättre ut! :-)