Något om Zeiss

Här är en Youtube-länk om det moderna Zeiss, något som jag inte hade en aning om.

Samtidigt vill jag önskar Glad Påsk lite i förväg!

https://www.youtube.com/watch?v=AHfQLjtLJdY

Inlagt 2024-03-27 08:47 | Läst 309 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack för den intressanta länken!
Zeiss är gamla i den här tekniken. Ännu i slutet av förra århundradet när man använde vanligt ljus, hade man extremt högupplösande Planar-objektiv.
Videon avslöjade en intressant detalj: Man visade en stor tydlig bild av anläggningen där detta pågår, och det är Carl Zeiss Jena GmbH i Jena!
Jag visste att dom vid återföreningen fick mikroskopi och rymdteknologi - men detta var nytt för mig. Det handlar ju om en av företagets mest avancerade verksamheter.
Svar från Wolfgang 2024-03-27 10:25
Tack, Peter, det är en kul att kunna överraska Dig med något nytt om Zeiss! Glad Påsk och stort tack för alla Dina intressanta artiklar och inlägg om Zeiss! Mvh Wolfgang
syntax 2024-03-27 10:53
Önskar även dig en Glad Påsk Wolfgang - och en god fortsättning i ditt fina bildskapande.
Jag gillar din fina "påskhare". Fångad mitt i skuttet. Zeiss för mej är mest mikroskop och ett digitalt filformat på mikroskopbilder som bara kan läsas av deras egen programvara.
Glad påsk Wolfgang
Svar från Wolfgang 2024-03-28 08:40
Tack så mycket, Lena! Jag brukar inte ta snabba serier utan detta är en singelbild, så det var tur. Däremot har jag flera singelbilder under samma tillfälle som jag ska visa i en ny blogg 😊 Mvh Wolfgang