Nikon FM2 med färgfilm

Jag köpte för några månader sedan en Nikon FM2N. Nu har slutartiderna justerats, och den exponerar jämnt över hela filmen. Ljusmätaren mäter exakt. Det är enligt uppgift den sista helmekaniska småbildskameran som har byggts och av högsta finmekaniska kvalitet. Mitt exemplar är från 1988 och har en titanslutare med max 1/4000 och 1/250 för blixt. Kameran funkar utan batteri, dock ljusmätaren behöver ett. Det är tänkt att jag ska fotografera svartvitt med den, men har nu testat en färgfilm som heter Fujifilm Superia X-TRA 400 ASA.

Inlagt 2021-08-29 15:25 | Läst 2016 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej,
Skönt att se hur fint den här kameran presterar. Bra att färgfilmerna finns nu för framkallning.
Det här en kamera med mekanisk toppkvalitet och det
R bra att du för den vidare.
Ha en fin vecka
Bob
Svar från Wolfgang 2021-08-30 00:50
Tack ska Du ha, Bob! Den har en ljus stor sökarbild och möjlighet till många objektiv och kostar inte skjortan som Leicasystemet. Men Leica är en annan kultur. Mvh Wolfgang
Oj så trevligt. Hur mycket kostade kameran?
Köpte du i butik eller privat?
Svar från Wolfgang 2021-08-30 01:01
Tack, Michael! Jag köpte den på nätet för kr 3.500,- och den är i A-skick, men det skulle visa sig att de långsamma tiderna funkande inte, så jag skickade den till reparation som kostade kr 900,-. Totalt kanske lite i överkant när det gäller priset, men den är mycket fin. Mvh Wolfgang
Blev ju bra detta! Som du skriver, kameran inte helt gratis men hellre det och ha ett verktyg som verkligen fungerar!

På analoga tiden kom jag på senare år fram till att Fuji Superia 400 var bästa filmen att ha i kameran. De långsammare funkade inte bra i det dåliga ljus jag ofta fotade i. Med Superia 400 vart det fart på kamerna (en F 3) och ibland bra bilder.

Nu har jag en veterankamera med just den filmen i. Några rutor kvar, men märker att det är så mycket enklare och billigare med digitalt att det tyvärr tagit över. För det är ändå nåt visst med att fota och inte få se resultatet direkt. Man skärper sig!