Ny firmware för Nikon Z6

När jag köpte min Z6 för 2 år sedan, märkte jag att fokuspunkten hade flyttat sig i något av hörnen efter kameran hade stängts av, antingen av mig eller automatiskt.  Detta var irriterande och jag ringde till Nikon. Tydligen har fler klagat, så nu har de åtgärdat detta genom en ny firmware. Jag har uppdaterat idag, och det är åtgärdat och funkar!

Bilden har inget med detta att göra. Den fotograferade jag i morse från min balkong.

Inlagt 2021-04-26 14:54 | Läst 293 ggr. | Permalink
Hej Wolfgang. Den som har klagat mest på det är nog jag. Jag ringde Nikon vid flertal gånger och skrev till dom. Jag missade flera bra bilder .När jag kastade upp kameran. Skärpan låg någon annan stans.
Jag fortsatte påpeka detta, men fick till svar att proffsen ville ha det så. Så jag bytte system till Sony.
Kul nu för dig att dom har förstått att det var en stor brist, att fokuspunkten ska bestämmde över fotografen.
När jag påpekade det ville dom inte ändra det.
Annars en rikktigt bra kamera.
Bengt H.
bassa 2021-04-26 15:48
Glömde säga att din bild är fin. Man dras mot horisonten.
/ Bengt H.
Svar från Wolfgang 2021-04-26 15:51
Hej Bengt, jag vet att vi diskuterade detta, Du och jag! I motsats vad Du fick veta, så sa Nikon till mig då att de har noterat detta och ska meddela teknikerna. Så jag var lite förlåtande och hade tålamod att vänta, men det tog lång tid. Men åt andra sidan, så är jag inte något gatufotograf som Du som hade behov av att vara snabb. Men det kanske jag kan bli nu ? :-) Mvh Wolfgang
bassa 2021-04-26 17:46
Hej igen. Det tror jag säkert.
/ Bengt H.
Hej Wolfgang - det var bra du fik lösa det inte obetydliga problemet.
Det är en något annorlunda vacker utsikt som du har från din balkong än den jag har.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2021-04-26 15:47
Ja, jag är glad att det där med autofokus funkar nu. Jag har en bra utsikt och vid horisonten kan jag se en liten bit av Öresund och kanten av Köpenhamn, dock inte på den här bilden, eftersom den är fotograferad med 24 mm vidvinkel. Mvh Wolfgang
Snyggt tycker jag, härlig himmel och fin stadsvy, hälsningar/ Björn
Svar från Wolfgang 2021-04-26 19:00
Tack ska Du ha, Björn!