Nya analoga Malmöbilder

Häromdagen gick jag en runda i Malmö för att testa min Nikon FM2N med en Nikkor Ai 1,4/50 mm. Kameran har varit i verkstad för justering av slutartiderna. 

Ilford FB 4+ (125 ASA) var filmen.

Inlagt 2021-08-15 12:09 | Läst 911 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Wolfgang.
Jag har svårt att skilja på det analoga och det digitala fotot här på bloggen, men det är nog bara jag utan den stora erfarenheten - för att inte tala om ingen erfarenhet av "fremkaldning" alls. Har inte de analoga bilderna blivit digitala innan de visades här? Jag kan se olika grader av kontrast och korn i synnerhet, men om det härrör från mörkrumsarbetet eller om det justeras med en digital efterbehandling är något oklart för mig.
Jag gillar alla dina foton här och försöker lära mig om s/v hela tiden - det vill säga digitalt :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Wolfgang 2021-08-15 23:56
Tack ska Du ha, Erik! Jag skannar ju in negativet och bearbetar något i Adobe Elements, så visst, det är en blandning av analog/digital. Men utmaningen är förutom den manuella exponeringen även framkallningen av negativen. Den kontrasten Du ser i bilderna här har kommit till stor del av framkallningen och finns alltså i negativet. Med framkallningen kan man styra kontrasten, och det testar jag. När jag har fått ihop några riktig bra negativ, så kommer jag gå till min fotoklubbs mörkrum för att kopiera på riktigt, Mvh Wolfgang
Erik Madsen 2021-08-16 09:28
Hej igen. Tak for dit svar.
Mvh. Erik.