Tall Ship Race

De stora segelfartygen kom till Malmö 1972 och härifrån gick nästa etapp till Kiel. Jag fotograferade dem från Dragörfärjan med min Praktica Super TL och 135 mm.

Diabilder som jag har skannat och konverterat till svartvitt.

Inlagt 2021-04-24 09:52 | Läst 726 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Wolfgang.
Fantastiska bilder för mig som gillar båtar. Tall ship race var över på östkusten ett annat år. De besökte Västervik, minns inte vilket år. Fin komposition och härlig gråskala. När jag ser dessa bilder funderar jag lite på varför vi har digitalkameror när det funkar lika fint med Praktica. Tack för att du visade de fina bilderna.
Ha de gott.
Jerry
Svar från Wolfgang 2021-04-24 14:54
Tack ska Du ha, Jerry! Jag uppskattade min Praktica inte så mycket på den tiden, för många rynkande näsa åt den, vilket påverkade mig. Det var Pentax som var i ropet då. Men den var mycket bättre än sitt rykte. Filmen var Kodachrome II med 25 ASA. Lätt att skanna, men färgbilderna blev lite för blåa och det var snyggare med svartvitt som jag gjorde i Elements 2021. Första bilden går inte göra mycket bättre med en digital kamera, kan jag tycka! God helg! Wolfgang
Hej Wolfgang.
Smukke motiver og smukt sort hvidt konverterings arbejde.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Wolfgang 2021-04-24 14:51
Tack ska Du ha, Erik! Uppskattas!
Fina bilder och bra svart-vit konvertering. Senast i dag läste jag i Hufvudstadsbladet att Tall Ships Race kommer att ordnas i sommar igen med start i Mariehamn på Åland.

Tommy S.
Svar från Wolfgang 2021-04-24 19:21
Tack ska Du ha, Tommy! Kul att de ska segla igen. Det var en upplevelse att se dem "livslevande", annars har jag bara besökt museumsskepp. Trevligt för Dig att de starta i Mariehamn! Mvh Wolfgang
Härliga bilder Wolfgang.
Vi har många likheter, du och ja.
Även jag såg Tall Ship Race, dock bara I hamnen.
Även jag hadecen Praktica, dock en Nova 1b.
Men jag har inga bilder kvar på segelbåtar, tyvärr.
Så det var jättekul att se dina magnifika foto.
// Conny
Svar från Wolfgang 2021-04-24 19:24
Jag tackar och bockar, Conny! Du har seglat jorden runt som fotograf, det har inte jag! Det hade jag gärna gjort! Mvh Wolfgang
Jag läser bloggarna här på FS regelbundet men jag har inga direkta favoriter. Det får bli vad som verkar intressant när jag rullar igenom det som presenteras i sammanställningen över det som är nytt.
Såklart vet jag vilka som brukar vara bra, antingen genom text eller bild eller båda. Men det är alltid, precis som i dagspressen, det iögonenfallande som fångar intresset.
Och det gjorde din puffbild. Dessutom höll den vad den lovade; Flera underbart njutningsfulla bilder, både tekniskt och känslomässigt.

Bravo! /Thomas
Svar från Wolfgang 2021-04-25 14:20
Tack ska Du ha, Kaj T ! Jag tar det till mig! Mvh Wolfgang
Läckra bilder, minns inte så mycket av det, men du har tagit riktigt fina bilder, härligt minne! LO
Svar från Wolfgang 2021-04-25 14:18
Jag tackar och bockar, LO!
Fina foton av vackra segelfartyg, tävlade själv i Tall Ships Race 1980 ombord på HMS Falken. Seglade från Kiel till Karldkrona och vi vann vår klass. Det är HMS Falken eller Gladan som syns bakom fören på det större segelfartyget på bild 1
Svar från Wolfgang 2021-04-25 21:21
Tack ska Du ha! Så kul att Du har själv varit med och seglat. Trevligt att veta att jag fick HMS Falken med på bild!
Mvh Wolfgang