Två analoga färgbilder

Båda bilder har jag fotograferat för någon månad sedan med Nikon FM2N byggd 1988 och Nikkor AI 50 mm/1,4 (byggd 1977).

Filmen är Fujifilm  X-TRA Superia 400.

Förstora gärna!

Inlagt 2021-10-11 08:48 | Läst 1136 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Dina bilder och text satte i gång en tankekedja!

Känner igen mig lite. Fick ett återfall och köpte en lika gammal Pentax på Myrorna, satte i batteri och Superia 400. Filmen är på framkallning nu. Egentligen ville jag köra svartvitt, men det var ännu dyrare. Så det blev Superia 400 som var min standardfilm på analoga tiden. Jag har bställt skanning och tänker konvertera till svartvitt, men vet med mig att jag inte ser i svartvitt sen väldigt länge.
Svar från Wolfgang 2021-10-11 22:37
Tack ska Du ha, Måns! Trevligt! Visa gärna bilderna både i färg och svartvitt! Mvh Wolfgang
Hej,
Fina exempel på att vi kan tro att film och gamla kameror kan leva vidare hos de intresserade. Några ungdomar hakar nog med på den här tanken.
Ha det väl
Bob
Svar från Wolfgang 2021-10-11 22:42
Tack ska Du ha, Bob! Det känns så som om film kommer att leva kvar ett tag till, men på en smal marknad. Dock om spännande filmer finns kvar, kommer det att finnas intresse hos en del entusiaster. Mvh Wolfgang