Tipsa oss om evenemang!

Söktext
Region
Datum
Människohandel. 4 Fotografer vidgar perspektiven.

24 maj - 11 november, Värmlands Museum, Karlstad

Dokumentärfotografi är en av Värmlands Museums satsningar. Den 24 maj - 28 september inviger vi en fotografisk berättelse om människohandel i vår tid: människor som på något sätt utnyttjas av andra människor för ekonomisk vinning. Fyra fotografer breddar begreppet människohandel

VANITAS I-IV av Fotograf Peter Wiklund

18 september - 19 oktober, Galleri RALF, Marie Laveau, Hornsgatan 66, Stockholm


BETRAKTELSER, Naturbilder för öga och sinne av Ylva Sjögren

4 oktober - 5 november, Art Photo Collection. Göteborg.

Vernissage Lördagen den 4 oktober 12,00-16,00. Hedåsgatan 5 Göteborg,

MIG FINNER INGEN Fotograf Arne Gustafsson

13 september - 9 november, Jönköpings läns Museum

Arne Gustafssons poetiska bilder handlar om att söka sig själv och att vara den man är. "Mig Finner Ingen" finns också utgiven som bok med text av Goy Persson.

PARIS de Jean Pajot

25 september - 19 oktober, Galleri Axel, Södermannagatan 16, Stockholm


Betraktelser. Naturmotiv för öga och sinne.

4 oktober - 5 november, Galleri Art photo Collection. Vernissage 4/10 Hedåsgatan 5 Göteborg.


Displacement / Västra Frölunda

1 oktober - 31 oktober, Västra Frölunda Bibliotek

Hanna Eliasson & Karl Larsson visar sina versioner, fotografier av Västra Frölunda.

Vernissage - alla olika av Glenn T Unger

27 september - 25 oktober, Galleri 70 Halmstad Skepparegatan 70

Utställning - Vernissage 27 sept 12.00-17.00
Utställningen hänger från 27 sept till 25 oktober Onsdag-Söndag 12.00-17.00 Konstfoto

Motorburen " ungdom "

5 oktober - 11 oktober, artgallery karlskoga

Lokal ovan Woodys pub på Fabriksgatan. Johnny Peter Roland 0702906973

Psychosomagic, Flavia Schuster

27 september - 2 november, Vasli Souza, Malmö

Psychosomagic by Argentinian photographer Flavia Schuster, is a project developed during four years of work at the Borda Neuropsychiatric Hospital. The exhibition will be followed by a Scentscape by Veronika Bartosch, inspired on the work of Schuster, she developed a smell combining hallucination as a feeling of joy and as a disturbance of the self.

Ed Sirivallop

27 september - 26 oktober, Telling Stories, Sundbyberg

Prisbelönt gatufotograf från Bangkok ställer ut på nyöppnat galleri i Sundbyberg.

Fotoutställning i Pildammstornet, Malmö

4 oktober - 16 oktober, Pildammstornet i Malmö

I utställningen möter besökaren bilder av de skånska fotograferna Nelly Trott, Rei Trulsson och Margareta Jönsson. Utställningen är en samtidsskildring av människor, djur och natur i Sverige idag. Realism möter modernism. Fantasi möter verklighet och svartvitt möter färger.

Fashion & Style med Terry O'Neill

7 oktober - 14 november, Hotel Diplomat Stockholm

Tres Hombres Art presenterar utställningen Fashion & Style med fotografen Terry O´Neill på Hotel Diplomat. Här ges möjlighet att göra sig bekant med flera bilder som aldrig tidigare visats i Stockholm.

StreetPeople, gatufoto av Daniel Eliasson

4 oktober - 28 november, Scandinavian Photo, Göteborg

Det har länge varit Daniel Eliassons stora passion att med kamerans hjälp fånga det perfekta ögonblicket. Under oktober månad kan du uppleva hans bästa bilder från bland annat Göteborg, London och Berlin.

Scandinavian Photo 4K Gallery i Malmö: Tom Svensson

6 oktober - 25 november, Scandinavian Photo, Malmö

Vi har äran att presentera Scandinavian Photo 4K Gallery.

Varmt välkommen till oss och inspirera, beskåda hela tre bildutställningar och lyssna till Fotograf Tom Svensson via en filminspelad presentation.

Community Transit

12 maj - 29 maj, Galleri CFF - Centrum för fotografi, Stockholm

Gruppen Amœba, som består av Vendela Grundell, Hans Malm och Serinyà, började arbeta tillsammans efter att ha ingått i samma utställning. En gemensam ambition de hade var att undersöka förhållandet till rummet: vad är ett rum, vad gör det med oss och vad kan vi göra annorlunda där? I Community Transit har var och en av de tre konstnärerna utgått från eget fotomaterial som lagts i en gemensam pott. Därefter har deras arbeten fått utvecklas till ett nytt fristående verk. De söker på detta sätt korsbefruktningar istället för avgränsningar mellan sina arbetssätt och undersöker var den egna autonomin slutar och gruppens börjar. Fram träder ett gemensamt tema: resande. Vad är en resa? Förändringar, passager, skiften. Vad innebär det att resa? Att välja riktning, sätta i rörelse, bryta en befintlig struktur – skapa ett nytt rum. I Community Transit skapas en unik topografi då de tre konstnärernas individuella kartor läggs på varandra.

Konstnärligt arbete kan vara väldigt ensamt. Det innebär många gånger att vara ensam med sin kreativa process, med sina etiska och estetiska överväganden och med sin ambition att gestalta. Vissa delar i det kreativa arbetet kanske inte kan delas med andra, vissa kan med fördel göra det. I ett sammanhang där möjlighet finns till både kritik och stöd kan en komplicerad process utvecklas och få vingar. Hur ser då förutsättningarna ut? Vilka är svårigheterna och blir summan av delarna alltid större än helheten?

I stora galleriet visas parallellt utställningen A Long Expected Party med Viktor Fordell, Lisa Grip och Erik Viklund.

Vernissage torsdag den 12 maj, kl: 17-20 på galleri CFF, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm. Utställningarna pågår t o m söndag 29 maj. Öppettider: ons-fre, kl: 12-18, lör-sön, kl: 12-16. Fri entré. CFF stöds av Kulturrådet och Kulturförvaltningen Sthlm stad.

A Long Expected Party

12 maj - 29 maj, Galleri CFF - Centrum för fotografi, Stockholm

Medverkande: Viktor Fordell, Lisa Grip och Erik Viklund.

De tre konstnärerna började arbeta gemensamt då de möttes på en förberedande konstskola år 2010. Efter att de alla därefter gått vidare till högre konstnärlig utbildning bjöds de vid olika tillfällen in att visa sina arbeten i CFF:s projektrum CFF – Experimentell. Deras konstnärskap är på många sätt besläktade, men ändå olika. De förenas i sin ambition att utforska fotografins möjligheter och begränsningar. Deras konst skapas i friktionen mellan tradition och omvälvning, där man är både fånge och fri. De är präglade av såväl historien som samtiden och har en öppenhet för det oväntade där drömmar och utopier är en naturlig del i den kreativa processen. I A Long Expected Party visar de nya videoverk, fotografier och kollage.

Konstnärligt arbete kan vara väldigt ensamt. Det innebär många gånger att vara ensam med sin kreativa process, med sina etiska och estetiska överväganden och med sin ambition att gestalta. Vissa delar i det kreativa arbetet kanske inte kan delas med andra, vissa kan med fördel göra det. I ett sammanhang där möjlighet finns till både kritik och stöd kan en komplicerad process utvecklas och få vingar. Hur ser då förutsättningarna ut? Vilka är svårigheterna och blir summan av delarna alltid större än helheten?

I lilla galleriet visas parallellt utställningen Community Transit med gruppen Amœba: Vendela Grundell, Hans Malm och Serinyà.

Vernissage torsdag den 12 maj, kl: 17-20. Galleri CFF, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm. Utställningarna pågår t o m söndag 29 maj. Öppettider: ons-fre, kl: 12-18, lör-sön, kl: 12-16. Fri entré. CFF stöds av Kulturrådet och Kulturförvaltningen Sthlm stad.

A Family of Strangers

1 juni - 12 juni, Galleri Kontrast, Stockholm

Inifrån flyktinglägret i Calais till cirkusartisternas kringflackande liv på vägarna i Sverige. På nära håll får vi följa fotografernas olika berättelser från ett Europa i förändring.

Lastolite HaloCompact