Annons
Rubrikkategorier > Nyheter > Nytt autofokussystem från Minolta

Nytt autofokussystem från Minolta

Minolta lanserar sitt nya autofokussystem.



Hela pressreleasen från Minolta:

AREA-AF är namnet på Minoltas nyutvecklade autofokussystem som använder det största fokusområde som någonsin har använts i kompakt- eller systemkameror. Autofokussensorn kan automatiskt skilja mellan bakgrund och huvudmotiv för att sedan fokusera på detta. Motivet behöver inte ens placeras mitt i bilden, allt som behövs är att rikta kameran mot det område som ska fotograferas och automatiken sköter resten.

AREA-AF har utvecklats för att göra fotograferingen så enkel och intuitiv som möjligt. Så snart kameran förs mot ögat aktiverar en ögonsensor systemen för fokusering och exponering. Kameran ser automatiskt skillnad på människor och föremål, beräknar motivets avstånd, placering och ljusförhållanden. Även om motivet rör på sig så följer systemet motivet och justerar kontinuerligt fokus och exponering utan att man behöver röra avtryckaren.

Traditionella autofokussystem fokuserar på det närmaste objektet eller det objekt som befinner sig närmast sökarens centrum. AREA AF analyserar hela sökarområdet och prioriterar först och främst fokusering på människor för att minimera risken för oönskad fokusering på oviktiga föremål. Genom analys av en databas med över 3 000 bilder har Minoltas produktutvecklare samlat statistiska data över mänskliga proportioner, vilket ligger till grund för kamerans förmåga att fastställa vilket objekt som är huvudmotiv.

Fotografen hålls informerad om vilket område kameran fokuserar på med hjälp av ett stort antal AF-indikeringar (lysdioder) som automatiskt reglerar sin ljusstyrka beroende på ljuset i sökaren.

AREA AF kan enkelt ställas om till två kompletterande autofokusmetoder:
· SPOT AF används när man med hög precision vill identifiera ett objekt i en grupp av föremål, autofokusen arbetar endast inom det markerade området i sökarens centrum.
· TARGET AF är optimerad för att ta skarpa bilder av rörliga objekt. Kameran fokuserar då kontinuerligt på motivet och beräknar dessutom hur lång motivet har förflyttats mellan avtryck och exponerig och justerar fokus efter denna beräkning.

Besök webbplatsen:
Mer detaljer finns i denna PDF-fil

Fler länkar i kategorin 'Nyheter'

ANNONS