Annons
Artiklar > Daido Moriyama ställer ut i Stockholm

Daido Moriyama ställer ut i Stockholm

Foto: Daido Moriyama.

Nu visas japanska fotografen Daido Moriyamas verk för första gången som soloutställning i Sverige. Fram till den 15 januari går det att se hans bilder på Galleri Riis i Stockholm.

Daido Moriyamas bilder speglar hur det japanska samhället påverkas av det kollisionensliknande mötet mellan västerländsk kultur och traditionella japanska värderingar. Kännetecknande för hans bilder är en intensiv omedelbarhet, stark svärta, hårda kontraster, korniga och oskarpa motiv och ovanliga vinklar.

Utställningen på Galleri Riis i Stockholm kommer att innehålla 50 fotografier med Moriyama, från de senaste 30 åren. Titeln "Memory of my Eyes" omfattar silvergelatinfotografier med motiv främst från Japan och Tokyo, men även andra städer runt om i världen.

Länk till galleriets hemsida.



Publicerad 2012-01-03.

3 Kommentarer

MrKarisma 2012-01-03 09:16  
Åh.. men den som inte bor i Stockholm då.. Usch är så trött att allt spännande inom foto händer i Stockholm.. Det kunde väl åtminstone hända i Götet också?
Nathaniel 2012-01-03 09:49  
Lite sent att skriva den här nyheten nu, kanske? Riis hemsida berättar att uställningen pågått sen 1a December förra året.
Svar från Fotosidan Redaktion 2012-01-03 14:42
Det är aldrig för sent att uppmärksamma en bra utställning.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS