Annons
Artiklar > Nya versioner av Photoshop och Premiere Elements

Nya versioner av Photoshop och Premiere Elements

Nu kommer version av tretton av foto- och videoprogrammen i Elements-familjen. Bland de nya funktionerna finns automatisk beskärning, en svartvit redigeringsguide och Facebook-anpassning av bilder.

– Med de nya versionerna av Elements-programmen har vi eliminerat flera tidskrävande redigeringsstegen, så att användarna snabbt får det resultat de drömmer om, säger Jenny Höglund, nordisk marknadschef för Digital Media på Adobe.

En ny funktion i Adobe Photoshop Elements 13 är "Intelligent Crop Suggestions" som analyserar ansikten och andra komponenter och sedan rekommenderar fyra olika beskärningar. Det gör det lättare att snabbt beskära på ett bra sätt. Nytt är också en funktion för att anpassa bilder för Facebook.

En ny guide hjälper den som vill göra sina svartvita bilder mer personliga eller dramatiska. Funktionen för att ta ett element ur en bild och klistra in en annan bild har förbättrats.

I Adobe Premiere Elements 13 finns en förbättrad bildstabilisering som särskilt kan vara till nytta för skakiga mobilfilmer. En ny funktion sätter samman en 10 minuters videoberättelse från ett bröllop eller ett födelsedagskalas.

Det går också att samla favoritklipp i ett bibliotek och snabbt sätta ihop dem till en kort film.

För den som har ett behov att strö stjärnstoft över sina videoklipp finns nu den möjligheten. Det går också att lägga in filmtitlar i filmerna och göra videoeffekter på en begränsad del av filmytan.

Svenska priser

Photoshop Elements 13: 713,40 kronor.
Premiere Elements 13: 713,40 kronor
Photoshop Elements 13 + Premiere Elements 13: 1.057,80 kronor.Publicerad 2014-09-25. Läst av 6477 personer.

3 Kommentarer

Klanke 2014-09-25 18:26  
Jaha, kan man hoppas på en buggfix så att det går att installera sk...ten? Köpte ver 12 men det går inte att installera den på min PC med win8.1. Ligger oanvänd i lådan sedan release.
EliasHermansson 2014-09-25 19:38
Hur längesedan var det du testade installera? Fungerar bra för mig med Windows 8.1.
skog1s 2014-09-26 14:51
Troligen mer din Pc som felar än ver 12 känns det ju som, då det funkat för så många andra.

Vilka åtgärder/uteslutningsmetoder körde du på innan du kastade in den i lådan?

Merläsning

ANNONS