Proffsfoto

Artiklar > Adobe uppdaterar Photoshop och Lightroom

Adobe uppdaterar Photoshop och Lightroom

Adobes årliga uppdatering av Creative Suite är här. 2020 års version av Photohop och Lightroom bjuder på flera nya funktioner, bland annat multiexport och möjlighet att exportera framkallningsinställningar.

Vid eventet Max 2019 lanserade Adobe sina uppdateringar till programmen i Creative Suite, bland annat Photoshop, Lightroom, Lightroom Classic, Bridge, Camera Raw och mobilversionen av Lightroom.

Flest uppdateringar kommer inte oväntat till Lightroom.

Ligtroom har fått en ny guide-funktion.

Andra nya funktioner i Lightroom är mer avancerade exportfunktioner med bland annat stöd för Tiff. Programvaran har justerats för att bättre utnyttja datorns grafikkort och det har tillkommit en funktion för den som migrerar från Photoshop Elements. 

Mer avancerad exportfunktion.

Nytt för Lightroom är också en funktion när man sätter samman panoramabilder och som kan fylla ut ytor som saknar innehåll. Detta sker med samma teknik som används vid innehållsmedveten fyllning (Content-Aware Fill).

Mobilversionerna av Lightroom är Android, Apple Ois, ChromeOS får liksom vanliga Lightroom mer avancerade exportfunktioner. De får också en förbättra hjälpfunktion.

Lightroom för Apple Ois får dessutom möjlighet att göra samma redigering på flera bilder samtidigt.

De gamla trotjänarna Photoshop och Lightroom Classic, får inte lika många förbättringar. Men nytt är i alla fall, precis som för Lightroom, funktionen som fyller ut ytor som saknar innehåll när man sätter samman panoramabilder.

I Lightroom Classic blir det också möjligt att exportera flera olika varianter av en bild på samma gång.

Läs mer här.Publicerad 2019-11-05. Läst av 6693 personer.

4 Kommentarer

jonas18z 2019-11-05 02:01  
Det tänka precis lightprodukter Classics som behöver mest uppdateringar. Riktigt värdelöst av Adobe att inte lägga ner energi på det eller slå ihop versionerna
JensEkberg 2019-11-08 00:04
Inte mer värdelöst än att inte språkgranska sina kommentarer innan man trycker på kommentera-knappen.
Kjell Olsson 2019-11-05 09:59  
Det som var den gladaste nyheten för mig med denna LR Classicuppdatering (diskbaserad) var stödet för min förhandsbeställda Nikon Z50, vilket gjorde det möjligt för mig att "framkalla" de RAW-filer jag hittade på en rysk test för någon vecka sedan.

Z50 levererar i mina ögon ett mycket bra bildresultat med båda kitobjektiven!
JoakimP 2019-11-06 06:51  
Ingen förändring i exporten på iPad tyvärr.

Merläsning

ANNONS
Tamron till Sony - Scandinavian Photo