Annons
Artiklar > Bildbehandling med fingertoppskänsla

Bildbehandling med fingertoppskänsla

Bildbehandlingsprogrammet Photoshop Touch finns nu även för Ipad 2. Bildstorleken är dock begränsad och skalas automatiskt ner till 1600x1600 pixlar. Synkning med Creative Cloud ger användaren tillgång till bilderna direkt i hemdatorn.

Genom att släppa programmet Photoshop Touch för Ipad 2 hoppas Adobe möjliggöra bildbehandling för fler på ett enklare sätt. Photoshop Touch finns nu tillgängligt på Apple App Store för 75 kronor. Sedan tidigare finns programmet för Android.

– Photoshop Touch kombinerar programmets kärnfunktioner med bekvämligheten i en surfplatta, säger David Wadhwani på Adobes affärsenhet för digitala medier i ett pressmeddelande.

I appen ingår funktioner som att kombinera bilder med hjälp av lager, göra grundläggande ändringar och retuschera bilder. Programmet är anpassat för operativsystemet iOS5 och Android. Bildstorleken är dock reducerad till 1600x1600 pixlar för båda plattformarna. Filen skalas automatiskt ner när den laddas över till surfplattan från kameran.

– Appen är anpassad så att den synkar allt arbete med Adobe Creative Cloud så att bilder behandlade på Ipad:en finns tillgänglig på datorn när man kommer hem, säger Johan Lopes på Adobe System Nordic.

Förutom Photoshop Touch räknar Adobe att släppa följande touch-program för iPad under de kommande månaderna: Adobe Collage för moodboards, Adobe Debut för att presentera och granska kreativt arbete, Adobe Ideas för att skissa, Adobe Kuler för att utforska färgteman, och Adobe Proto för att skapa prototyper för appar till webbplatser och mobiler.Publicerad 2012-02-29. Läst av 8204 personer.

1 Kommentarer

Anders Eriksson 2012-02-29 10:47  
Jag antar att begränsningen av bildstorleken bara gäller för arbetskopian i appen, och att bilden i molnet fortsätter vara i full storlek även efter ändringar?

Intressant app helt klart, men fungerar inte på min iPad1 - ännu en anledning att uppgradera till trean som förmodligen släpps nästa vecka :)
annons

Merläsning

ANNONS