Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Bildbehandling med fingertoppskänsla

Bildbehandling med fingertoppskänsla

Bildbehandlingsprogrammet Photoshop Touch finns nu även för Ipad 2. Bildstorleken är dock begränsad och skalas automatiskt ner till 1600x1600 pixlar. Synkning med Creative Cloud ger användaren tillgång till bilderna direkt i hemdatorn.

Genom att släppa programmet Photoshop Touch för Ipad 2 hoppas Adobe möjliggöra bildbehandling för fler på ett enklare sätt. Photoshop Touch finns nu tillgängligt på Apple App Store för 75 kronor. Sedan tidigare finns programmet för Android.

– Photoshop Touch kombinerar programmets kärnfunktioner med bekvämligheten i en surfplatta, säger David Wadhwani på Adobes affärsenhet för digitala medier i ett pressmeddelande.

I appen ingår funktioner som att kombinera bilder med hjälp av lager, göra grundläggande ändringar och retuschera bilder. Programmet är anpassat för operativsystemet iOS5 och Android. Bildstorleken är dock reducerad till 1600x1600 pixlar för båda plattformarna. Filen skalas automatiskt ner när den laddas över till surfplattan från kameran.

– Appen är anpassad så att den synkar allt arbete med Adobe Creative Cloud så att bilder behandlade på Ipad:en finns tillgänglig på datorn när man kommer hem, säger Johan Lopes på Adobe System Nordic.

Förutom Photoshop Touch räknar Adobe att släppa följande touch-program för iPad under de kommande månaderna: Adobe Collage för moodboards, Adobe Debut för att presentera och granska kreativt arbete, Adobe Ideas för att skissa, Adobe Kuler för att utforska färgteman, och Adobe Proto för att skapa prototyper för appar till webbplatser och mobiler.Publicerad 2012-02-29. Läst av 7816 personer.
Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2012-02-29 10:47   Anders F. Eriksson
Jag antar att begränsningen av bildstorleken bara gäller för arbetskopian i appen, och att bilden i molnet fortsätter vara i full storlek även efter ändringar?

Intressant app helt klart, men fungerar inte på min iPad1 - ännu en anledning att uppgradera till trean som förmodligen släpps nästa vecka :)

Merläsning

De största Planken ställer in

Inget Planket i Stockholm eller Göteborg i år. Läs mer... 2

Äntligen är Pentax nya 85/1,4 klar

HD Pentax-D FA★ 85 mm f/1,4 ED SDM AW är ett nytt bidrag till Pentax Star-serien – en uppsättning objektiv med extra hög optisk prestanda. Läs mer... 6

Test: Benq SW270C Photovue

Om du insett begränsningarna i att arbeta på en enklare bildskärm och vill investera i ett hårdvarukalibreringsbart alternativ för stillbild och video – utan att det kostar skjortan– kan Benq SW270C vara ett bra val. Läs mer... 1

Svenskt bolag köper spanskt bild- och grafikdatabasbolag

Freepik med 20 miljoner registrerade användare får svenska ägare. Läs mer... 2

Ny bok om bildens makt

Vi kommunicerar med foto - men inser vi kraften, makten och ansvaret? Läs mer... 1

Världsnamn och oetablerade i årets Landskrona Foto Festival

Ett 50-tal fotografer i corona-anpassad festival. Läs mer... 1

Samyang AF 85/1,4 RF för Canons R-serie

Samyangs nya 85 mm f/1,4 lanserades först för kameror med Sony E-fattning. Nu kommer objektivet även med Canon RF-fattning. Läs mer... 4

Elever ställer ut på Galleri Kontrast

Eleverna på Fotografisk Konstutbildning har sin examensutställning ”Caught in between”. Läs mer... 1

Panasonic Lumix S 20-60 mm f/3,5-5,6 - kompakt zoom med L-fattning

Panasonic har utvecklat en ny kompakt zoom för sina småbildskameror och andra kameror med L-fattning. Läs mer... 3

Backup av dina bilder - del 2(3) - Lagringsalternativ

Plus Better safe than sorry, att ignorera backup av dina bilder kommer förr eller senare göra dig förtvivlad. Som fotograf har du ett ansvar inför dina uppdragsgivare, men det är minst lika viktigt att ha ordning på privata bilder. I del två går vi igenom olika lagringsalternativ. Läs mer... 4

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar