Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Iview Media Pro återuppstår som Phase One Media Pro

Iview Media Pro återuppstår som Phase One Media Pro

Iview Media Pro var ett omtyckt bildhanteringsprogram som köptes upp av Microsoft 2006. Nu har Phase One köpt programmet och utvecklat det vidare.

Phase One Media Pro hanterar alla möjliga typer av bildfiler och kan användas för metataggning och för den som vill skapa ett bildregister. Programmet kan också flytta, kopiera och konvertera filer. Det kan också skapa bildspel och skapa kataloger med upp till 128.000 bilder.

Det nya är att programmet nu fungerar ihop med Phase Ones professionella råkonverteringsprogram Capture One och kan hantera större kataloger än tidigare.

Phase One Media Pro kostar 139 euro. Har man den tidigare verisonen som kallades Microsoft Expression Media blir priset lägre.Publicerad 2011-05-11. Läst av 7000 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2011-05-11 14:58   Jörgen Gucco Sundelin
Picasa fungerar utmärkt och kostar ingenting, betydligt mer än katalogisering, flytt av filer, metataggar och konvertering krävs för att jag ska bli intresserad...
2011-05-11 20:38   afflaf
Ser väldigt intressant ut! Verkar funka som ett bra alternativ till Bridge.
2011-05-11 23:00   David Bicho
Har gått och väntat och väntat på att någon intressant aktör skulle ta över iView/Expression media från Microsoft och äntligen! Mycket intressant att se vad det blir av i framtiden.

Dock lite besviken på begränsningen 128.000 filer i en katalog!? Fjuttigt.

Än så länge är det ingenting som slår hederliga filsystemet. Svinsnabb sökning i näst intill obegränsat med antal filer.
gustavlindh 2011-05-12 09:35
Skiten kraschade efter 3 minuters användande. Inte den premium-experience man eftersöker. Nae, det blir fortfarande Photomechanic för culling och sedan capture one för min del... Det går ju inte att ha "snabbt" som usp när varje bild tar 10 sek att visa. PM tar 1 sek max.
kimson 2011-05-16 20:39
..håller med om att 128.000 bilder är en för dålig begränsning...!...vilket ska man välja om man vill hantera uppemot 300.000 bilder ?
2011-05-12 12:36   Gudis
jag vet inte vad som är bäst. Men själv använder jag Adobe Lightroom iaf. Det fungerar lika bra det kan jag tänka mig.

Det enda som man kan haka upp sig på vad gäller Lightroom är ju klart priset.

/Niclas
2011-05-12 20:27   thomasengstrom
Mina iView-kataloger är 14 år gamla. Har katalogiserat sedan 1997. Det är svårt att byta system nu och överföra alla bilder till ett annat program. Tror att det är nästa omöjligt att importera mina iView-kataloger till Lightroom eller dyligt.
Man får hålla sig till iView som var väldigt trevliga killar när dom satt på ett litet kontor i London när jag besökte dom för sex år sedan. Sen blev dom uppköpta av Microsoft. . .
Tycker dock att "det nya" iView från Phase One är nästan identiskt och inte med många nya features.
Kan någon svara på varför min version från tidigare visar renderade bilder snabbare än Phase One Media Pro? Har laddat ner på prov och kör mot mitt gamla iView.
2011-05-13 16:01   NiclasDotCom
Kul att programmet börjat att leva igen. Använder fortfarande iView MediaPro som det hette innan pyttemjuk tog över och inget mer hände..

Nu har det chans att bli något igen :)

Merläsning

Ljusstark extrem vidvinkelzoom från Sony

Sony kompletterar omtyckta FE 12-24 mm f/4 G med en ljusstarkare proffsversion: FE 12-24 mm f/2,8 GM. Det kan passa för såväl reportage som astrofoto. Läs mer...

Emma Svensson förstärker Fotosidans redaktion

Vi välkomnar Emma Svensson som ny frilansare i Fotosidan redaktion och kommer bredda vår bevakning ytterligare och ta vår journalistik till nya höjder. Läs mer... 5

Test Nikon D6 - teknikredaktör Martin Agfors går igenom kameran (video)

Plus I denna video går teknikredaktör Martin Agfors under 5 min igenom kamerans viktigaste funktioner och jämför bland annat med Nikon D5. Läs mer...

Superextrem raktecknande vidvinkel från Laowa

Med en bildvinkel på 135 grader är Laowa 9 mm f/5,6 FF RL världens extremaste raktecknande vidvinkel för spegelfria småbildskameror. Läs mer... 6

Utforska fågellivet i ditt närområde

De gör filmer om fåglar i Sveriges natur. Läs mer... 4

Test Nikon D6: Snabbare och mer träffsäker

Plus Nikon D6 innebär en relativt försiktig uppdatering av D5. De främsta skillnaderna är en ny snabbare processor och en helt ny autofokusmodul. Dessutom har kameran fått inbyggd wifi, blåtand och GPS. Läs mer... 17

Olympus berättar mer om kommande objektiv

Olympus har uppdaterat sin produktplan för kommande objektiv och berättar mer om sin nya supertelezoom. Läs mer... 5

Canon anordnar liveevent – största lanseringen någonsin

Är det äntligen dags för lansering av Canon Eos R5? Läs mer... 3

Kinesisk medborgare gripen – flög drönare över skyddsobjekt

En kinesisk medborgare har frihetsberövats misstänkt för brott mot skyddslagen efter att ha flugit drönare över ett skyddsobjekt. Läs mer... 12

H&Y Revoring låter dig använda samma filter

Använd samma filter till objektiv med flera olika diametrar. Läs mer... 6

Miops Capsule360