Artiklar > Premiär för Acdsee Pro 5 och Acdsee 14

Premiär för Acdsee Pro 5 och Acdsee 14

Acdsee Pro 5 och Acdsee 14 har nyligen lanserats och rymmer fler nya funktioner som smart skärpning och geotaggning.

Acdsee är ett klassiskt sorteringsprogram som varit med länge. Version 14 får stöd för geotaggning. Det blir allt vanligare med GPS i kameror och mobiltelefoner. Bilderna kan placeras ut på en karta som visar var de är tagna. Programmen kan också gruppera bilderna geografiskt.

Programmet får också möjlighet att anpassa metadatapanelen och några fler roliga specialeffekter. Det går även att färgmarkera bilder.

Acdsee Pro är både ett program för organisering och råkonvertering. Skärpningen har förbättrats och det går att göra split-toning. Det innebär att man kan tona ljusa delar i en ton och de mörka i en annan.

Programmet får möjlighet att göra lokala justeringar av bilden. Precis som Acdsee 14 får Acdsee Pro 5 en ny ritfunktion och några nya specialeffekter.Publicerad 2011-09-29. Läst av 8460 personer.

10 Kommentarer

Lars Forslin 2011-09-29 11:33  
Det var som fanken - Tyckte att pro 4 nyss kom ut. Men jag såg att man hade en kampanj på fyran till ett lågt pris häromdagen, har dock inte sett något om någon betatestning, vilket man hade på fyran. Kanske den skulle ha hetat 3.5 istället? Nå då kan man gå direkt på femman istället.
thomasengstrom 2011-09-29 21:33  
Jag gillar alla nya sorteringsprogram tills jag inser att dom inte kan visa den större versionen av bilden direkt. Gillar inte att sitta och vänta på att bilden ska bli "skarp".

Sen över 10 år tillbaka använder jag iView Media Pro som inte har uppdaterats på många år. Microsoft köpte senare företaget och nu är det är det Phase One som gjort om programmet något. Men gamla iView är klart bäst.
Acdsee kunde inte visa den större bilden utan att behöva "rendera" densamma. Tid är pengar.
Lars Forslin 2011-09-29 22:39
Om du menar problemet med att bläddra mellan bilder i 100 % så frågade jag just om det i ett forum. Det bästa tipset jag fick var väl helt enkelt att trycka F5, men fick också det här svaret:
"My recollection is that someone managed to track this bug down to a particular combination of option settings and a particular order of fie viewing. I forget the details, but I believeing turning off one or both of the options dealing with pre-loading the next image and/or keeping the previous image in memory works around the bug." men också
"There isn't a good solution in Pro3 or Pro4, but the Developers are well aware of this need. They are pretty good at responding to user requests. So, I'm guessing that this will be addressed in the future - hopefully, sooner rather than later.". Så har vi tur så är det fixat i denna version.
thomasengstrom 2011-09-29 22:59
Tack Lars för info.
Helt otroligt att iView Media Pro aldrig haft detta issue. . .
Programmet har visat "renderade" bilder i 100% sen det kom på marknaden. Gillar inte att sitta vänta 0,5 sekunder på att varje bild ska visas "skarpt".
Konstigt att inte nya program som Acdsee inte kommit ikapp.
Lars Forslin 2011-09-29 23:15
Jag har laddat ner testversionen, men inte installerat den än, och hinner kanske inte det på ett tag. Men jag ska rapportera här om den buggen är borta. Faktum är att den inte alltid syns i Pro 3 heller, men ibland så hänger sig uppdateringen och då kan man trycka F5.
thomasengstrom 2011-09-30 05:48
Lars,
Jag körde testversionen för MAC och såg direkt "problemet". Så programmet är redan raderad från mitt system. . .
Svar från froderberg 2011-09-30 09:42
Jag har övergått från Iview Media Pro till Photo Mechanic som är snabbare på det mesta. Den indexerar blixtsnabbt stora mängder råfiler till skillnad mot andra program. Många andra manövrar som batchskrivning av metadata är också mycket snabbare.
thomasengstrom 2011-09-30 17:58
Tack Magnus!
Då ska jag hämta hem Photo Mechanic.
Återkommer. . .
dokido 2011-10-04 08:41
testade photomechanic men jag gillar inte hur den visar thumbnails, där är acdsee bättre, inser också att folk använder programmen olika, för mig är acdsee bättre och snabbare, kör inga raw dock

en sak jag gillade med acdsee var att den fungerar som ett vanligt windows fönster, skapar inga kopior som man kan radera, åtminstonde inte till pro2, vilket är den version som jag fortsätter med trots allt

databasen tenderar dock att bli stor, var på 12 gb sist, men jag har rätt mycket bilder

de verkar inte ha support på 2an tyvärr, skräp
Alexandersson 2011-09-30 06:30  
Jo, visst är det så att Acdsee visar om den inte hinner med bilderna suddiga och sedan skarpa. Dock tycker jag programmet är blixtsnabbt på att visa bilder, i just 100% och den del av bilden du vill se över hela skärmen och växla fram och tillbaka. Den förladdar nästa bild så om du kikar på en bild på min 3.5 år gamla dator tar det 0.2 sek att ladda en bild (18mp RAW på en dualcore 2.66GHz). Tittar du alltså på en bild i 0.2 sek så visas nästa bild direkt när du bläddrar. Jag testade Lightroom 3 men tyckte det var segt som sirap i jämförelse. Har inte hittat något program som är snabbare att förhandsvisa bilder, varken som helbild eller i 100% förstoring. Gillar inte heller å vänta å har väntat minst tid med Acdsee när jag testat. Eller finns det något snabbare program att förhandstitta RAW-bilder i öht?
Lars Forslin 2011-09-30 11:15
Om ni pratar råfiler så vet jag att det finns en inställning där man kan välja på om programmet självt ska rendera en bild eller om den ska använda den jpeg-förhandsvisningsbild som finns lagrad i råfilen. Det sistnämnda borde ju gå betydligt snabbare. Man jag använder sällan råformat själv så, där har jag inte så mycket erfarenhet. Men man säger att just rendering av råformat ska vara förbättrat i denna version. Mac-versionen är ju den första så det kan ju hända att de har en del att hämta in där.

Merläsning

ANNONS