Annons
Artiklar > Dansk vinnare av World Press Photo

Dansk vinnare av World Press Photo

Foto: Mads Nissen

 

World Press Photo of the Year 2014 föreställer ett homosexuellt par i Ryssland – där livet som homosexuell är svårt. Två svenskar finns med bland pristagarna i årets tävling.

Mads Nissen skrildrar hur svårt det är att leva som homosexuell i Ryssland. Han tog examen som bildjournalist 2007 och är anställd på den danska tidningen Politiken.

Han har tidigare frilansat i Kina för tidningar som Time, Newsweek och Der Spiegel. Trots sin korta karriär har han redan vunnit fler  priser i tävlingarna World Press Photo, Picture of the Year och Årets bild i Danmark.

Åsa Sjöström (Moment Agency) vann andra pris i kategorin "Daily life" för sin bild av Igor och hans bästa vän. De bor i Baroncea i Moldavien - ett av Europas fattigaste länder - och förlorade sin mor när de var två år gamla. När bilden togs firade de sin 9-årsdag genom att dela ut choklad i klassen.

Åsa har också lyckats få en tredjeplacering i den andra stora pressfototävlingen Picture of the Year med den här bilden.

Malin Fezehai har fångat ett eritreanskt bröllop i Israel. Brudparet kom till Israel som flyktingar. Idag finns omkring 50 000 afrikanska asylsökande i Israel, främst från Eritrea och Sudan.

Här kan du se en mängd bilder från World Press Photo.Publicerad 2015-02-12. Läst av 4613 personer.

1 Kommentarer

Merläsning

ANNONS
Hatchet - Scandinavian Photo