Artiklar > Naturfoto på Arvika Fotofestival

Naturfoto på Arvika Fotofestival

Lördagen den 1 februari arrangeras Arvika Fotofestival för sjätte gången.

Inriktningen är naturfoto och de inbjudna föreläsarna är Patrik Larsson, Tom Schandy, Johan Hammar, Tesni Ward, Anna Ulmestrand, Fredrik Granath och Melissa Schäfer. 

I år kommer festivalen ske i nyrenoverade kulturhuset Ritz i centrala Arvika och det blir en blandning av seminarier, företagsmässa, fotoutställningar och bildvisningar/föredrag.

PRESSMEDDELANDE
Naturfotograferna Arvika bjuder in till ARVIKA FOTOFESTIVAL som lördagen den 1:e februari 2020 arrangeras för sjätte gången i sin nuvarande form. Inriktningen är naturfoto och festivalen har arrangerats vartannat år sedan 2010. Arvika Fotofestival har gjort sig känd i fotokretsar i Sverige och Norge som den ”intima och personliga fotofestivalen” där besökarna erbjuds möjligheten att träffa fotograferna och prata med dem personligen. Nytt för i år är att festivalen flyttar in i centrala Arvika till det nyrenoverade kulturhuset Ritz. De toppmoderna lokalerna kommer att lyfta festivalen ytterligare en nivå och borgar för att ge besökarna en toppenupplevelse av både ljud och bild. Den senaste festivalen 2018 besöktes av drygt 600 personer och vi hoppas och tror att flytten in till centrala Arvika i nya fräscha lokaler tillsammans med det högklassiga programmet ska locka ännu fler besökare än tidigare.

Festivalen innehåller seminarier, företagsmässa, fotoutställningar och bildvisningar/föredrag. I år har startfältet en internationell prägel och vi kan för första gången presentera två icke-skandinaver bland de inbjudna föreläsarna. Vi är extra stolta att hälften av fotograferna denna gång är kvinnor vilket är unikt i sammanhanget. Årets konferencier heter Karin Apelman och kommer från Bromma.

Årets inbjudna föreläsare är:
Patrik Larsson (SE). Välkänd landskapsfotograf och uppskattad pedagog från främst Moderskeppets webbutbildningar inom foto och bildbehandling.

Tom Schandy (NO). Internationellt prisbelönt fotograf som bl a har vunnit Wildlife Photographer of the Year som ibland har kallats för ”naturfotots världsmästerskap”, hela två gånger. Dessutom är Tom chefredaktör för nordens största naturfotomagasin Natur & Foto.

Johan Hammar (SE). Fotograf och biolog som 2018 utsågs till Årets Naturfotograf av Naturvårdsverket för sitt projekt ’Sötvatten – en värld av liv’ där han visar på vattnets betydelse i vår svenska natur.

Tesni Ward (UK). Brittisk prisbelönt fotograf med hela världen som arbetsplats men som denna gång kommer att ge oss en inblick i det för oss skandinaver ganska okända djurlivet på de brittiska öarna.

Anna Ulmestrand (SE). Anna är medlem i föreningen Naturfotograferna/N och har väckt stor uppmärksamhet med sina kreativa och fantasieggande makrobilder.

Fredrik Granath (SE) och Melissa Schäfer (DE) Paret som vintertid har levt månader i sträck på Svalbards isar och som på ett unikt sätt har arbetat med isbjörnar. I oktober utsågs deras bok ’Bortom isbjörnens rike’ till årets pandabok av WWF Sverige.

För de besökare som vill förkovra sig ytterligare och fylla på med kunskap arrangeras under dagen två seminarier som hålls i mindre grupper. Det ena leds av Patrik Larsson som är expert på digital bildbehandling och det andra av den välkände och mångfaldigt prisbelönte fågelfotografen Brutus Östling som ska prata om konsten att fotografera fåglar och andra djur.

Den stora företagsmässan och den högklassiga fotoutställningen är tillgänglig för allmänheten från klockan 9 till klockan 16. Endast föreläsningarna och seminarierna kräver biljett. På mässan deltar företag verksamma inom fotobranschen. Förutom utrustning och teknik finns även bokförlag, fotomagasin och företag som arrangerar fotoresor på plats.
Fotoutställningen mäter hela 70 meter där 24 fotografer ställer ut. Utställarna är en mix av dagens gästande föreläsare, arrangörföreningens medlemmar och speciellt inbjudna fotografer.

För program och mer information, besök vår hemsida www.arvikafotofestival.se.Publicerad 2020-01-22. Läst av 2536 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Merläsning