Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fjorton berättelser om bröst

Fjorton berättelser om bröst

Fjorton kvinnor berättar historien om sina bröst och hur de förhåller sig till dem i boken "Bara bröst". Många av dem har opererat sig, några för att göra dem mindre, andra för att göra dem större. En har opererat bort ett bröst, och en annan har piercat dem.
Foto: Emelie Asplund

Fotografierna är tagna av Emelie Asplund, som har låtit de vackra brösten få en vacker inramning. Kanske i en utsökt broderad bh, med en sommaräng som bakgrund, i ett mjukt ljus eller skuggan av en jalusi. De mer alldagliga brösten kanske ser ut så för att ljuset är råare och plattare, omgivningen kal eller för att mindre vacker del av kroppen också görs synlig.

Texterna är skrivna av frilansjournalisten Agneta Slonawski som har intervjuat fjorton kvinnor mellan 18 och 84 år. Texterna vill bland annat ställa frågor om kvinnornas förhållande till sina egna bröst, om de ser dem ur sitt eget perspektiv eller med männens sexuellt betraktande blickar?

Några exempel på berättelser är en kvinna med stora bröst som säger att när männen först ser på hennes bröst så känner hon sig osedd som människa. En annan ung kvinna har ett mer självständigt förhållningssätt till brösten. Hon leker med sina bröst och låter dem snurra runt som propellrar. Boken ställer frågan om kvinnors förhållande till sina bröst är som förhållandet till det egna jaget? Är det så att den kvinna som accepterar sig själv också accepterar sina bröst, hur de än ser ut?

Boken släpptes i september och ges ut av Lystra förlag.

Publicerad 2008-10-06. Läst av 19283 personer.1 Kommentarer

janeck 2008-10-08 19:10  
Bröst är ganska spännande,vackra att se på-känna på,samtidigt är det starten på en liten människas
matintag,förbryllande mystiska saker.
Janne
annons

Merläsning

ANNONS