Annons
Artiklar > Bildkritik - Vinterträd. Häng med när bilden togs.

Bildkritik - Vinterträd. Häng med när bilden togs.

Fotosidanmedlemmen Thomas Rask har laddat upp en hel del bilder för bildkritik och en av de senaste bilderna är en landskapsbild från en snöstorm i början av januari.

Bilden är uppladdad i gruppen Landskapsfoto och bilden blir ett bra exempel på kraftfullheten i bildkritik-funktionen på Fotosidan. 

Vi har fyra dimensioner i bildkritik och jag bilden betygen 

Komposition: 7, Kreativitet: 8, Teknisk kvalitet: 8, Innehåll: 9

kompletterat med en kommentar.

Denna bilden lockade mig att titta närmare på. Det var nåt med hur vinden piskat snön mot stammar och grenar som skapade något livligt. Jag inser att jag ofta gillar just trädstammar på detta viset och det ser ofta vackert ut för ögat men det är betydligt svårare att få till en bra bild. Här lyckas du bra och det är nog mycket beroende på hur vädret adderar dynamik. Jag skulle nog velat testat lite annorlunda beskärning. Nu tycker jag inte riktigt förgrundens granskott bidrar och likaså lite för mycket panorama vilket jag personligen upplever ger ett mindre lugnt intryck. Jag tror jag skulle gått tajtare och kanske beskurit så man inte såg marken. Dock kan man riskera att tappa lite av känslan av hur de skjutit upp ur marken. Bra jobbat!

Det finns fler kommentarer på bilden.

Det som gav en extra mersmak till bilden är ett Thomas filmat (se den ovan) när han tog bilden. Filmen ger verkligen en ytterligare dimension där man får känna på snöstormen och höra hur Thomas själv resonerar kring bilden. Väl värt att titta på. 

Vad tycker du om bilden? Ge Thomas en kommentar om vad bilden säger dig!Publicerad 2023-02-02.

Bli först att kommentera


Merläsning

ANNONS