Artiklar > Tom Svensson blir ambassadör för World Animal Protection

Tom Svensson blir ambassadör för World Animal Protection

Djurskyddsorganisationen World Animal Protection presenterar sina första svenska ambassadörer – inflytelserika personer som på olika sätt stödjer arbetet för världens djur. En av dem är bevarandefotografen Tom Svensson.

 – Jag är särskilt inriktad på den illegala handeln och tjuvjakt och är mycket ute i fält och dokumenterar.  På 40 år har antalet djur minskat med 58 procent!  Jag vill få människor att förstå vad vi är på väg att förlora, säger Tom Svensson.

– Tom Svensson är känd internationellt och har arbetat under många år för att väcka känslor för djur. Han syns ofta i TV och håller välbesökta föreläsningar, där han visar bilder och berättar om problemet – och vad som kan göras åt det. Han har även skrivit flera debattartiklar tillsammans med oss. Att vara ambassadör innebär att tala om vår organisation och vårt arbete för djuren, säger Roger Pettersson, generalsekreterare på World Animal Protection Sverige.

Förutom Tom Svensson är ambassadörerna programledaren Suzanne Axell, musikern Rivet och träningsexperten Sandra Friberg. 

Ambassadörerna är i gott sällskap. Globalt finns supportrar som Harry Potter-skådespelaren Evanna Lynch, komikern Ricky Gervais och OS-guldvinnaren Amy Williams.

 Publicerad 2019-05-16. Läst av 1256 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning