Annons
Artiklar > Wärenfeldt, Classon och Wennman Canon-ambassadörer 2024

Wärenfeldt, Classon och Wennman Canon-ambassadörer 2024

Martina till höger och till vänster bilden på Elin som tog henne till finalen World Photography Cup 2019. Foto: Martina Wärenfeldt

 Foto: Martina Wärenfeldt

Av de totalt tio fotografer från Norden och Baltikum som nu är del av Canons ambassadörsprogrammet kommer tre från Sverige. Det är tre fotografer med olika fokusområden och ny i år är Martina Wärenfeldt.

Den svenska fotografen och nya Canon-ambassadören Martina Wärenfeldt är specialiserad på fine art-porträtt med inspiration från de gamla mästarnas målningar. Hon har vunnit över 100 utmärkelser för sitt arbete, bland annat Årets porträttfotograf i Sverige tre år i rad. Senaste tog hon hem en drös med medaljer i SM i Fotografi.

Att vara en del av Canon-teamet, ett sådant pålitligt och välrenommerat varumärke är en ära och en sporre. Jag ser verkligen fram emot det här växande uppdraget och att genom värdefulla professionella kontakter, möjlighet till tillväxt, kanske kunna påverka och inspirera på en bredare skala, säger Martina om den nya aabassadörskapet.

De två andra svenska Canon EMEA-ambassadörerna är Magnus Wennman och Jonas Classon.

Magnus Wennman, som varit med i ambassadörprogrammet sen tidigare. Han har arbetat i över 80 länder och är mest känd för sin bildjournalistik och för sina skildringar av livet för de som är fast i krigskonflikter. Nyligen vann han Stora Journalistpriset 2023 för Årets avslöjande tillsammans med en Aftonbladet-kollega för reportageserien om H&M och återvinningen.

Jonas Classon har varit med i programmet sen 2020 . Han har gett ut två böcker och hans fågelbilder har ställts ut i flera länder och vunnit flera internationella priser. Jonas fick sitt genombrott med bilden på en Lappuggla.Publicerad 2023-12-01.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS