Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Fototips: Skuleskogens nationalpark

Fototips: Skuleskogens nationalpark

Plus

Vi fortsätter tipsa om fina Nationalparker. Denna gången besöker Andreas Lindahl en av pärlorna på Höga kusten - Skuleskogens nationalpark. Här finns det gott om varierad natur, storslagna vyer, ett stort antal vandringsleder och fantastiska möjligheter till fotografering.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2023-09-11.

7 Kommentarer

tavvas 2023-09-11 11:19  
Mycket fin serie varierande bilder från Skuleskogens nationalpark. Området har ju precis som du visar en ytterst varierande natur. Tillbringar mycket ledig tid i området, sommar som vinter. Om sommarhalvåret är det nog så mycket människor men väljer man udda tider på dygnet och går utanför vandringslederna till en del finns den stora känslan i naturens magiska skönhet, stillhet och mystik.
Vintertid både skidar jag och går med snöskor. Föredrar dock snöskor då det i vissa områden är branta partier. Absolut ett område att utforska./Brita Wester
Svar från alindahl 2023-09-11 16:55
Tack så mycket! Skulle gärna besöka Skuleskogen under vintern :)
Kristoffer Öhrn 2023-09-11 11:26  
Riktigt vackert landskap. Tack för att du delar med dig av platsen och dina otroliga bilder!
Svar från alindahl 2023-09-11 16:54
Stort tack!
Sten-Åke Sändh 2023-09-11 15:01  
Fint ställe! ... och nu kommer jag säkert förorena i naturen men jag undrar på allvar över dessa bilder på rinnande vattendrag eller oroliga havsytor som förevigats med evigt långa slutartider i varenda fototidning i årtionden nu. Det finns få "naturfotografer" som verkar kunna motstå lockelsen i att "frysa" dessa flöden i något obestämt töcken och för mig är det detta som fascinerat mig länge och inte bilderna i sig.

I övrigt jättefina och inspirerande bilder som gör att även jag skulle vilja vara där.
Svar från alindahl 2023-09-11 16:57
Tack för återkopplingen! Antar att det som med det mesta - en smaksak helt enkelt.
Sten-Åke Sändh 2023-09-11 23:22
Ja det är klart att så är det ju!

Man ser hur otroligt kargt det egentligen är där uppe på toppen av bergen. Landhöjningen är ju som snabbast där uppe vid Höga Kusten och är väl mer än dubbelt så snabb som i Stockholms Skärgård men även här växer det bara tall i princip där jordlagret är som tunnast och mest näringsfattigt. Inte mycket till jordlager har kunnat bildas ens på de 10 000 år som gått sedan Istiden tog slut. Men där uppe på bergen verkar tallarna vara mycket klenare än här.

Jag har alltid undrat över varför våra tallar ofta är skapta som stora bonzai-träd och kan ha snart sagt vilka konstiga och förvridna utseenden som helst medan furorna uppe i Norrland ofta är näst intill spikraka. Det kanske är vindarna och ett varmare lokalklimat här ute i Skärgården eller så är det helt enkelt en helt bara annan art.
jpgrahn 2023-09-11 15:37  
Jag kan tipsa om ett trevligt boende i närheten. Testa Villa Orrbacken i Docksta. Kan rekommenderas. Bott där ett par nätter när jag besökte ett företag i Docksta i jobbet.
Svar från alindahl 2023-09-11 16:54
Tack för tipset!
Lena Eriksson 2023-09-11 20:51  
Verkligen ett lockande inslag med fina bilder och bra info…även för en inbiten stadsbo!
par 2023-09-12 10:46  
Trevligt tips och fina bilder! Har passerat här många gånger men aldrig riktigt utforskat nationalparken med kameran. Får nog bli ett längre besök i framtiden. Vår/vinter med lite kvarvarande snö och ordentliga vattenflöden verkar vara en bra tid.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Mer premiumläsning