Annons
Artiklar > Fotosidan Poddradio #100 - ljusmästaren David Bicho

Fotosidan Poddradio #100 - ljusmästaren David Bicho

Vi besöker ljusmästaren David Bicho och samtalar om det som är otroligt lätt och svårt på samma gång: ljussättning.

Hans populära kurser har tagit honom världen över men ett virus satte plötsligt stopp för resandet. David ställde dock hellre om än ställde in, vilket resulterade i ett nytt kurskoncept: Light By Bicho.

I avsnittet berättar David om hur hans vetgirighet som barn fick honom djupt fascinerad av ljus och ljussättning och hur han lärt sig använda ljuset på ett noggrant och kreativt sätt för att få motiv och miljöer att berätta mer än bara det vi ser i bilden.

Vad finns det för vanliga missuppfattningar om ljus? Hur skiljer sig ljussättning åt om man jobbar med rörlig bild eller stillbild? Hur mycket (och dyr) utrustning behöver man egentligen? Och vad önskar David att han förstått mycket tidigare i sin karriär?

PS! Glöm inte gilla eller prenumerera på podden i din poddspelare. Då hittar fler den.

Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio reklamfri i fältet ovan. Fotosidan Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på "Fotosidan Poddradio". Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify och Acast (reklam som vi inte styr över kan förekomma).

Glöm som sagt inte att gilla, följ eller prenumerera i din favoritapp! Då blir vi glada! :)Publicerad 2021-01-04. Läst av 2432 personer.

4 Kommentarer

JonasM. 2021-01-04 18:02  
Bra och intressant, synd att kurserna är så dyra, priserna avskräckte mig för att kolla på dom.
jonas18z 2021-01-04 18:37
$29.95? Är väl inte så dyrt visst du har bara tillgång i ett halvår
JonasM. 2021-01-04 18:46
Nä det låter som ett bra pris, vad kostar $29.95? Jag skulle vilja se en kurs där han går igenom grunderna som David pratade om i poddradion här och gav exempel på. Jag hamnade på profoto av där det finns en massa dyra filmer med David Bicho
saraarnald 2021-01-04 20:09
De kurser han kör online finns på https://www.lightbybicho.com/ - han har kurser via Profoto också men de han pratar om i podden är de han kör "i egen låda"

Fler avsnitt

1 2 3 ... 11 Nästa 
1 2 3 ... 11 Nästa 
ANNONS
Hatchet - Scandinavian Photo