Annons
Artiklar > Vi provar Sony A6600 och de nya G-objektiven

Vi provar Sony A6600 och de nya G-objektiven

Plus

Fotosidans utsände tog sig över sundet för att prova Sony A6600 och de två nya G-objektiven under några timmar i Köpenhamn.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara 20 kr första månaden*

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Fotosidan Plus 1 månad

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 60 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2019-08-30. Läst av 6351 personer.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från användare, testbilder och produktinformation

8 Kommentarer

Anders F. Eriksson 2019-08-30 21:45  
Jag förstår ärligt talat inte varför Sony alltid ska göra allt så litet som möjligt (utom telefoner och teveapparater förstås). Känns lite som när jag köpte en svindyr Sony Walkman (om det är någon av er som minns dem) som var bara något större än ett kassettfodral och hade en batteritid på en halvtimme eller så innan det började låta illa ...
Sten-Åke Sändh 2019-08-30 23:34
Vi får väl se. Det kanske faktiskt kommer en APS-C med samma formfaktor som A7:orna längre fram. Det skulle väl vara ett hyfsat upplägg kanske.
Michael f8 2019-08-31 14:26
Ja, jag minns dem och det var på den tiden man kunde köpa billiga brunstensbatterier, visst billiga var batterierna, men det fungerade bara en halvtimme i en walkman, hade inget med märket på kassettbandspelarna att göra.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Brunstensbatteri
c.m.s 2019-08-31 17:16
Håller inte med alls, varken om vi pratar om Sony generellt eller kameror specifikt.
Deras fullformatare har ju tagit fina kliv i sin utveckling. Att A7III blev sån hitt är ju ett bevis på det, de erbjöd väldigt mycket till rimligt pris och den är ju klart bättre än sin föregångare.
A6600 är ju snarare ett undantag tycker jag. Med nya sensorer i först RX100VII och sen A74R förväntade sig nog många (inklusive jag själv) att åtminstone toppmodellen av A6xxx-serien skulle få en ny sensor, men icke. Så visst, med 6600 känns det som minst möjlig ändring, inget snack om saken.
Bengf 2019-09-01 08:42  
Ja A6600 blev ett märkligt undantag som Magnus beskriver, man kan ju fråga sig varför i himmelens namn man gör så, Fujis X-T3 väger bara 50gram mera, och där petar man in dubbla kort som dessutom är snabbare, helt otroligt att inte uppdatera EVF och skärm, till och med Sony Rumor har trott hårt på 32mp sensor, Sensorn lär enligt Kamera & Bild ha förbättringar med färgbrus på högre iso, man kanske inte har krävt så mycket nytt, den fina Nikon D500 som inte är så gammal nöjde sig med 20mp, ingen skillnad kunde märkas mot övrigas 24mp, stods sig väl gott mot Fuji alla fall vid den tiden om bra objektiv var påskruvat, Fuji fick ju förbättringar som alla vet med X-T3 senare. D500 har till och med klassens bästa skärmupplösning på 2,6 miljoner, är väl jätte trevligt när man bläddrar bland bilder, som inte eller går med nya A6600, har man inte det minsta aning om att Canon släpper nya 32,5mp sensorer, till och med Tony Northrup var minst sagt bestört, dessa kameror har även nu fått Dualpixel att fungera vid 4k.
martinot 2019-09-01 17:55
Jo, dessutom så för mig så känns (jag har tyvärr ingen vetenskaplig data som underbygger det) Fujis kameror betydligt mer gediget byggda än Sonys (som jag personligen ofta upplever att de känns något mer "sköra" jämfört med andra som kameror ifrån Fuji/Nikon/Canon).

Men det sagt så är Sonys kameror tekniskt jättefina, och många gånger ledande på många punkter.

Dock skulle jag personligen endast satsa på småbild/FF om jag någon köper Sony (som inte är omöjligt, då de är jättebra där, förutom just gedigenhet/ergonomi/menyer).

Detta, om något, är ju ett bevis för att Sony hanterar APS rätt styvmoderligt/ofokuserat, och att det är småbild/FF som de verkligen satsar på.

Vilket är lite synd tycker jag då det vore bra om Fuji hade lite mer konkurrens på APS-sidan. Nu har Fujifilm tyvärr nästan monopol där (till skillnad från FF/småbild, där konkurrensen är knivskarp med massor av starka tillverkare som slåss om samma kunder).
Bengf 2019-09-02 06:17
Samtidigt så har jag uppfattningen att det kommer att dröja längre mellan nya kamera släpp men då gäller det att grundkameran om man kan säga så har en rejäl och bra stomme, att man hittat rätt med knappar och vred, inte snålat för mycket som tex EVF:n på A6600, främre hjul ett annat exempel, Hade A6600 kostat under 10000 är det väl inte så mycket att säga om det hela.
equa 2019-09-04 11:54  
Bra att 6600 fått Z-batteri men obegripligt att APS-C-flaggskeppet inte begåvats med en frontratt som i A7-modellerna. Att mickla med slutartiden med baksidans styrratt måste vara en av de svåraste ergonomiska missar jätteföretaget Sony presterat!

Merläsning

ANNONS