Annons
Artiklar > Test: Canon Eos M6 Mark II, Nikon Z50 och Sony Alpha A6600 - Tre spegelfria APS-C-kameror
DE TRE STORA SATSAR PÅ DET LILLA

Test: Canon Eos M6 Mark II, Nikon Z50 och Sony Alpha A6600 - Tre spegelfria APS-C-kameror

Sony Alpha A6600. Sony A6600 är den nya toppmodellen i Sonys APS-C-utbud och har i praktiken fått samma autofokussystem som proffskameran A9. Lägg till avancerade videofunktioner, bra batterikapacitet och inbyggd stabilisering så har vi en bra, men lite dyr kamera.
Nikon Z50. Nikon Z50 har den lägsta upplösningen i gänget, men den bästa ergonomin. Det här en konventionell kamera med sökaren i mitten, inbyggd blixt och det enda vi verkligen saknar är inbyggd stabilisering.
Canon Eos M6 Mark II. Canon Eos M5 Mark II är den nya toppmodellen i Eos M-serien, den är snabb, är högupplöst, har bra dynamiskt omfång, bra videofunktioner och dess enda riktigt svaga punkter att den saknar inbyggd sökare och inbyggd stabilisering.

 
Plus

De tre största kameratillverkarna, Canon, Nikon och Sony, har alla fått kritik för att de inte satsar lika mycket på APS-C-segmentet längre. Men de släpper trots allt en del nyheter och vi har tre nya APS-C-kameror. Alla tre är små, avancerade och snabba.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2021-09-14.

1 Kommentarer

Sten-Åke Sändh 2021-09-17 18:28  
"vi har tre nya APS-C-kameror", är väl ändå lite hårddraget i en artikel som bara är ett par tre dagar gammal? Att flagga A6600 som något nytt när dpreviews review snart fyller två år är väl att ta i.

Det må vara det senaste Sony har men den kameran är väl snarast ett bra bevis på det du också skrivit att det faktiskt inte hänt särskilt mycket med Sonys APS-C-produktlinje sedan A6300 släpptes.

Sensorn är väl i princip densamma 24 MP som satt i A6300. Inget fel på den sensorn i sig men det segmentet har Sony inte haft något vidare fokus på och det tycker jag de borde haft för sina kunders skull.

Genom att Sony länge fryst APS-C-sensorernas utveckling, så har de även länge hämmat konkurrenternas utveckling - allt för att kunna koncentrera sig fult ut på FF-marknaden och den betydligt viktigare kampen där.

Jag är faktiskt rätt förvånad över att inte Fuji sett sig om efter någon annan sensorleverantör än Sony för länge sedan. Det är ju inte särskilt sunt att vara så beroende av en partner som så länge haft sitt hela fokus någon helt annanstans.
Svar från Grevture 2021-09-17 19:17
Testet gjordes i december 2019, artikeln skrevs i januari 2020 och publicerades i Fotosidan Magasin nummer 1, 2020 (se listan för det numret här https://www.fotosidan.se/magasin/?skip=6)

Varför den står som publicerad 2021-09-14 här ovan, bra fråga. Kan vara att den tillförts någon rättelse.

Mer premiumläsning