Annons
Artiklar > Test: DiskStation DS220j och TS-230 - Två små NASar för hemmabruk

Test: DiskStation DS220j och TS-230 - Två små NASar för hemmabruk

Plus

Nätverksbaserad lagring är högintressant för fotografer på språng. Dessutom är det en bonus att kunna bygga mediebibliotek och dela data och lagring med flera användare. Vi har testat två prisvärda NASar för hemmakontoret och småföretagare.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2021-09-21.

4 Kommentarer

Lars-Gunnar Nyqvist 2021-09-21 15:54  
Har samma som högst upp till höger på bilden. Nöjd och det funkar bra. Kanske lite långsamt. Till en början hade jag och min ena son en disk i lådan "speglade" hos varandra som vi synkade automatiskt. Jag hade en disk kopia hos honom och han en diskkopia hos mig. Kompetent OS!
Swehunt 2021-09-21 23:28  
Synd att ni inte testar prestandan (läs/skriv hastighet), det tycker jag är den viktigaste parametern på en NAS
nkarlsson78 2021-09-23 14:15
Läs/skriv-hastighet beror väldigt mycket på hur den är konfigurerad, vilka hårddiskar man sätter i den, om man nyttjar SSD-cache osv. Så inte kostigt att de inte kan testa alla möjliga kombinationer.
Mattias Sundberg 2021-09-22 22:58  
Har själv en Synology DS218 som är mer eller mindre lika som DS220 men med mer minne. Kör långtidsback mot AWS Glacier. Redigerar bilder "live" direkt mot NAS:en, inte fullt lika responsivt som lokal SSD men fullt godtagbart. Importen tar dock lite längre tid eftersom man är begränsad till 1Gbit/s nätverk.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning