Annons
Användarnamn: LGNLGN
Ålder: 74 år
Bor: Trosa, Värmlands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1963
Medlem sedan: 2010-12-02
Senast inloggad: 2024-06-22 19:01


Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Analoga Pentax perioden på 70-talet. Bra kamera och mycket bra optik. Känslan fanns där att jag kunde ta vilka bilder som helst. Hade ju prylarna och var stolt över att jag kunde hantera dem. Även att ex kunna räkna ut vad bländaren skulle stå på när jag använde ringblixten. Sann fotoglädje som dock grusades lite av att det var mycket dyrt att ta bilderna

Mitt sämsta fotominne:
Skulle fota mina arbetskamrater på den analoga tiden. Ett "betalt" arbete. Vi hade klätt upp oss och allt gick bra vad gäller fotograferandet. Kände mig nöjd när vi skingrades. Ända tills jag upptäckte att jag hade glömt ändra ASA värdet för filmen.

Min största inspiration:
Naturens villkorslösa generositet. Det spelar ingen roll hur nära man kommer en växtdetalj så förundras man över hur "stort" och vackert det mycket nära landskapet är. Lika vackert som att tex stå och se ut över en norsk fjord.

Jag fikar helst:
Sann fotolycka är att fika med frun och jämföra och prata om våra bilder vi nyss har tagit

I kameraväskan har jag alltid:
X-tra batteri

Drömbilden är:
bilden som det inte var meningen att den skulle tas

 
3 Höst
Vanligt
6 bilder
4 Vinter
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS