Annons

Proffsfoto

Proffsfoto > Artiklar (PF index artiklar) > Test: Elinchrom ELB 500 TTL

Smidig blixt – i studion och on location

Test: Elinchrom ELB 500 TTL

Plus

Automatik, låg vikt och kompakt format underlättar vardagen för yrkesfotografen. Allt detta ger Elinchroms nya batteridrivna studioblixt ELB 500 TTL.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Fotosidan Plus 1 månad

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2018-05-28. Läst av 5996 personer.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från användare, testbilder och produktinformation

1 Kommentarer

Jan Rönnlund 2018-05-28 10:29  
Jag har provat den här blixten nu i några veckor och gjort ett bröllop och 2 st porträttfotograferingar samt flera mera privata tester för att lära känna den riktigt.
För mig som frilansare och gör varierande jobb är den helt suverän och lättarbetad.
Man hamnar i situationer där man inte alltid kan mäta ljuset innan och framförallt när motivet rör sig i varierande ljusmiljöer. Sen är TTL verkligen en hit där jag om det behövs kompenserar inställningarna direkt på Skyportsändaren. Ja att slå om till manuell gör man också med en knapptryckning. Finessen att kunna ställa in blixthuvudena oberoende av varandra visade sig bra redan vid första porträttet i ett trångt utrymme. De användes nyss i motljus i kl 5-sol på ett bröllop och det var en fröjd att komma hem med resultatet ;) det finns kraft så det räcker där.
Men när det nalkas action/ögonblick på lite avstånd och porträtt i större sällskap där kraften är betydande kommer ELB1200 fram. De är också en fördel för de 2 enheterna jobbar riktigt bra ihop via radio och som slavar till varann. Nej jag är ingen försäljare utan en nöjd kund som har fantastiska verktyg i mina händer.

Merläsning

ANNONS