Annons

Proffsfoto

Artiklar > Test: Fujifilm X-T3

Bra blir bättre

Test: Fujifilm X-T3

Plus

Fujifilm X-T3 är inte bara en ny modell, den är först ut i en helt ny teknikgeneration från Fujifilm med bakbelyst sensor och mycket snabbare processor. Detta gör det möjligt för X-T3 att vara snabb stillbildskamera, men också att vara en av de bästa videokamerorna på marknaden.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara 20 kr första månaden*

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Fotosidan Plus 1 månad

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 60 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2019-03-19. Läst av 7009 personer.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från användare, testbilder och produktinformation

4 Kommentarer

Anders F. Eriksson 2019-03-19 22:07  
Det här är förmodligen den stillbildskamera som skulle passa mig bäst, och jag var väldans nära att köpa en. Det blev dock en flygande kamera i stället, men den här står nog näst på tur :)
rikitikitavi 2019-03-19 22:46  
Väldigt nöjd med kameran hittills. Har inte märkt någon super skillnad på AF sidan ännu, något bättre kan jag märka, men då har jag inte de snabbaste gluggarna just nu, och vi väntar ju även på nästa FW i april som ska förbättra den ännu bättre när det gäller ansikten och ögon. Men överlag är den bara så bra på många sätt, finns så mycket möjligheter att skräddarsy den och den är väldigt kul att använda.
Om jag hade kör den igen hade jag eventuellt köpt en svart variant mest för att den silvriga versionen är rätt känslig för repor, jag har inga ännu men har hört väldigt många klaga på detta. jag köpte ganska omgående en bottenplatta så de rekommenderar jag varmt för att slippa vara allt för finkänslig med den.
Tycker även att den klarar sig rätt bra i svagare ljus och inte märkt av det folk säger att den är sämre än x-T2 i bruset, men då har jag inte fotat jättemycket i svagare ljus men när jag gjort det har resultatet blivit helt ok.
Tycker jag ser lite skillnad i det lägre ISO dock speciellt då jag fotat landskap, känns mer detaljrikt där och dom verkar hålla ihop bättre än vad 2an gjorde när det gäller "maskarna" etc också men det kanske är en inbillning ;)
PMD 2019-03-20 15:08  
En USB-C-anslutning behöver inte stödja batteriladdning ("USB Power Delivery"), så jag gissar att kameran stöder USB PD 3.0 och använder dess möjighet att finjustera laddströmmen för att ladda batteriet.

Den stora fördelen med USB-C-kontakter är ju annars att de passar lika bra upp-och-ner som annars. Man behöver alltså inte tre försök för att få i USB-kontakten som med äldre kontakttyper. :-)
PMD 2019-03-20 15:14  
En APS-C-sensor är ungefär 1.6 gånger större än en m4/3-sensor, men för 4K-video används väl inte hela höjden av sensorn vare sig på X-T3 eller Panasonic GH5? Hur stor skillnaden i yta blir då har jag inte räknat ut ...

Vilka videofunktioner är f.ö. avhängiga sensorstorleken? Jag kan bara komma på en: skillnad i brus och dynamik, men det är ju snarare prestanda än funktioner.

Merläsning

ANNONS
Tamron Cashback - Scandinavian Photo