Proffsfoto

Artiklar > Test: Fujifilm XF 200/2 R LM OIS WR

Nätt litet supertele från Fujifilm

Test: Fujifilm XF 200/2 R LM OIS WR

Plus

Till mångas förvåning har Fujifilm introducerat ett litet superteleobjektiv, XF 200 mm f/2 R LM OIS WR. Vi har hårdtestat objektivet.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara 20 kr första månaden*

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Fotosidan Plus 1 månad

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 60 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2019-04-30. Läst av 5753 personer.

1 Kommentarer

Flash Gordon 2019-05-03 13:49  
Har man som fotografering som hobby eller yrke måste man alltid göra en mängd kompromisser när man köper utrustning. Är man nybörjare gör man ofta fel val och skaffar något som inte fungerar i längden.
Kan bara jämföra min Canon utrustning som jag startade 2003 med den jag skaffade för Fuji 2015 när jag tänkte ersätta allt Canon med Fuji. Nu blev det inte så men det är en annan historia. Den senare utrustningen är mycket mer genomtänkt. Något där min erfarenhet har lett till för mig bättre kompromisser.

Det här objektivet är något för de som är väldigt specialiserade fast inget för oss som fotar alla möjliga motiv. Där räcker mitt 100-400 Fujinon väl till och är mer flexibelt.
Fast visst ser jag poängen med det här objektivet för sport och naturfoto när ljuset är svagt.
Det kommer nog fler avancerade fasta objektiv som matchar vad Nikon och Canon har på telesidan inom 400-600 mm.
Tack för testen. Även om det är ett objektiv jag aldrig kommer köpa.
Svar från Grevture 2019-05-04 11:02
Sport, naturfoto, men också för bröllops-, mode- och porträttsammanhang. Och för de som spelar in video och vill få bra bakgrundskontroll.

300/2,8 på småbild har ju varit lite av universaltele som löser många praktiska fotografiproblem, så sådana här objektiv har överraskande breda användningsområden.

Misstänker att du har rätt att det kan komma fler avancerade telen vartefter. Fuji har ju ett rätt bra och varierat objektivutbud för entusiaster, det här objektivet plus nya 8-16/2,8 (som ju motsvarar populära 12-24/4 på småbild) känns som en satsning för de yrkesfotografer som vill köra Fujifilm. Och givetvis superambitiösa entusiaster med gott om pengar - en grupp som ingen kameratillverkare får glömma bort :)

Merläsning

ANNONS