Proffsfoto

Artiklar > Test: Nikon Z6

Spegelfri med bra ergonomi

Test: Nikon Z6

Plus

Nikon Z6 är mycket lik sitt dyrare och mer högupplösta syskon Nikon Z7. Frågan som många ställer är förstås hur bra den står sig mot konkurrenter som Sony A7 III, och inte minst Nikons egen D750.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara 20 kr första månaden*

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Fotosidan Plus 1 månad

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 60 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2019-04-25. Läst av 10707 personer.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från användare, testbilder och produktinformation

2 Kommentarer

smislo 2019-04-25 19:06  
Jag måste hålla med recensenterna i de flesta punkterna. Har använt kameran sedan slutet av januari och är väldigt nöjd. Med den nya uppdateringen som är annonserad för 16/5 kommer kameran att vara bara bättre.
JimmiJ 2019-04-30 10:26  
Jag har både en Z6 och en Z7. Jag använder mest Z6:an till video och Z7:an till foto. Z6:an med en Atmos Ninja V är en klockren kombination ser fram emot uppdatering som kommer som ska ge 12-bit RAW. Som kamera är Z6:an (och Z7:an) väldigt bra tycker jag, ergonomin för mig är klart bättre än Sony. EVFen är den stora skillnaden för mig. Att se din exponering i realtid är en stor fördel med spegellösa system, den är så stor för mig att jag inte tror jag skulle kunna gå tillbaka till DSLR nu. Nikons implementation av den är väldigt bra också.

Den stora nackdelen är tillgängliga objektiv, dom borde ha släppt fler objektiv med systemet, FTZ adaptern funkar bra dock, mjukvaru mässigt så ligger dock Nikon efter Sony. Sonys Eye-AF är superb och dom fortsätter förbättra den. Nikon kommer att ha Eye-AF i nästa uppdatering men jag har svårt att tro att dom kommer komma i närheten av Sony där (jag lånade en A7 IIIR i några veckor och deras AF är klart bättre tycker jag). Jag har dock alltid haft Nikon kameror och har ett flertal F objektiv så för mig var Z systemet en “no brainer”. Med uppdateringen som kommer hoppas jag att den kommer vara i närheten av Sonys mjukvara. Det visar ju i alla fall att Nikon jobbar på uppdateringar. Hoppas dom kommer fortsätta med det.

Merläsning

ANNONS