Annons

Fotosidan Magasin

Artiklar > Fotosidan Magasin 3/2012 ute i butik

Fotosidan Magasin 3/2012 ute i butik

I det nya numret av Fotosidan Magasin kan du läsa mer om hur du får bra bilder på barn och bröllop med mera. Vi testar Nikon D800 och Canon Eos 5D Mark III liksom tjänster för att göra egna fotoböcker. Bland mycket annat.


Vår utrikeskorrespondent Mattias Lundblad vet vad du inte ska missa när du är i fotostaden New York.

Guro Storskjæar är en Fotosidan-medlem som hittat sin egen stil.


Vi har följt fotografen Linus Hallsénius på en fotografering av några TV-personligheter. Vi var även med på en reklamfotografering.

Jenny Hammar lever på att fotografera barn och bröllop. Hon ger kritik på läsarna bilder och delar med sig av sina bästa tips.

Bruno Baziq är inte vilken bröllopsfotograf som helst. Låt dig inspireras av hans enorma kreativitet.


UV-proffset Rikard Godlund går på djupet med läsarnas bilder.


I den andra delen av Fotoskolan ger vi dig 15 råd för skarpare bilder.

TEST: Fotoböcker. Vi har testat flera tjänster för att göra egna fotoböcker och fann två vinnare.

TEST: Nikon D800 är den bästa kameran vi hittills testat i Fotosidan Magasin. Vi går in på dess styrkor och få svagheter.


TEST: Canon EOS 5D Mark III. Canon har kommit med en efterföljare till populära 5D Mark II. Vi fann att kameran var perfekt för pressfotografer. Men är den rätt för dig?


TEST: Canon Powershot G1 X med UV-hus.
Vi var lite ljumma till Canon G1 X när vi testade den i tidigare nummer. Men i kombination med ett undervattenshus får man ovanligt hög bildkvalitet per krona.Publicerad 2012-05-29. Läst av 15560 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2012-05-29 21:14   abbebus
Vilka fotobokstjänster är det som testas?
Svar från froderberg 2012-05-30 12:09
Blurb
Vistaprint
Fotoklok
Japanfoto Cewe
Fotoquick
Myphotobook
Fuji Direkt
Önskefoto
2012-06-05 14:39   DJ_Laszlo
För en New York-älskare som mig själv är det fantastiskt kul att läsa alla era artiklar om New York! Det hade dock varit intressant om ni kunde gå djupare in i temat om hur man faktiskt går tillväga rent praktiskt för att ta steget över Atlanten och starta/flytta/utöka sin verksamhet som frilansande fotograf, för den som faktiskt är dum nog att tro att man kan klara av att göra verklighet av sina drömmar.

Jag har inte lyckats få något vettigare svar från någon när det kommer till de legala aspekterna gällande visum och vad som gäller för att få starta och bedriva verksamhet i landet som immigrant, mer än att "det är omöjligt om man inte gifter sig in i landet, blir uppsnappad av en agentur eller åker dit för att plugga i några år".

Den amerikanska ambassaden har inte varit till mycket hjälp heller. Jag förstår att det krävs både talang, mod, självsäkerhet och lite tur, men av alla framgångssagor att döma så ska det inte alls vara omöjligt att ta steget över som frilansare också.
Svar från froderberg 2012-06-05 15:55
Det kan vara en artikel för Proffsfoto. Vi har redan tänkt tanken och har kontakt med vissa fotografer i New York. Vår frilansare fick visum med hjälp av ett intyg från oss.
2012-06-08 13:14   kjellarsson
Jag har inte köpt tidningen än, men den ser som vanligt fin ut. Är dock mycket besviken på särskrivningen på framsidan ("New York tips")...

Merläsning


Lastolite HaloCompact