Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Galleri FS bilder till Fotosidan Magasin

Galleri FS bilder till Fotosidan Magasin

Så här såg Galleri FS sidorna ut i förra numret.
I slutet av denna vecka kommer vi välja bilder ur Galleri FS slussen till Fotosidan Magasin. Ladda upp och du är med i urvalet.

I Fotosidan Magasin så har vi ett par sidor på slutet i tidningen där vi presenterar bilder från Galleri FS. För att det skall bli mer spännande och nytt så kommer vi välja bilder ur slussen, dvs bilder som ännu inte blivit publicerade i Galleri FS. De bilder vi väljer ut kommer komma med i tidningen, och efter att tidningen kommit ut kommer vi publicera dem i Galleri FS.

Det kommer alltså dröja en stund för de som får med bilderna i tidningen innan de bilderna visas i Galleri FS. Men vi tror att den väntan kommer vara värt det!

Så alla bilder som laddas upp till Galleri FS denna veckan är med i urvalet. Det innebär att inga bilder kommer publiceras i Galleriet denna vecka. Vi kommer välja bilder efter lunch på fredag. Vi kommer kontakta de fotografer vars bilder vi valt för att stämma av publiceringen och få in en högupplöst bild.

Ladda upp

Via denna länken laddar du upp bilder till Galleri FS.

Av David Elmfeldt
Publicerad 2009-01-26. Läst av 4004 personer.
Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 170 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2009-01-26 11:05   Johan Ahlbom
Om man skickat in sin bild men inte fått den publicerad i Galleri FS eller fått ett mail ännu om att den blev avvisad, är den även då med i erat urval till tidningen eller är det endast de bilder som laddas upp denna veckan?

mvh Johan

Ps. finns det ett officiellt släppdatum för tidningen ännu? Ds.
2009-01-26 11:33   David Elmfeldt
Hej, vi kommer kolla på ALLA bilder som ligger i slussen då. Dvs även de som legat ett tag.

Ja, 3 mars i butik är det som gäller.
2009-01-26 12:42   jocke nilsson
En fråga.. Bilderna som laddas upp till FS/galleriet ligger ju oftast bara på ca 72-96 ppi och det räcker väl inte för tryck?

//Jocke
2009-01-26 12:56   Rolf Nyström
Nu har jag ingen avsikt att skicka in bilder till FS just nu men det kan inte vara rätt att riskera att få en bild publicerad utan ersättning bara för att man skickar bilder till FS.
Det är att likna vid bildstöld.
Vill man skicka bilder för publicering utan att få någon ersättning är det ok för mig, men om man vill ha ersättning för sina publicerade bilder kan ni inte göra så här utan att först kontakta fotografen.
Mvh Rolf
2009-01-26 13:25   David Elmfeldt
Vi kontaktar självklart alla innan publicering och stämmer av publiceringen.

Vid den kontakten så ber vi fotografen att skicka en högupplöst bild.
2009-01-26 16:49   Gustav Lindh
Vad roligt! Hoppas man kommer med, ska ladda upp några bilder.

Utgår ersättning vid tryck eller är det endast äran att bli publicerad som kan vinnas?
2009-01-26 17:26   David Elmfeldt
Det utgår ersättning som för övriga bilder, dvs en inspirerande fotobok.
2009-01-26 17:45   Andreas S Eriksson
Sen när är en "inspirerande fotobok" med i SFF´s prisguide?
2009-01-26 18:21   Erik Edvardsson
Kul grej!
En fråga till bara. Vi som nyligen har laddat upp en bild som antagits eller avvisats kan ju inte ladda upp en ny inom en viss tidsram. Betyder det att jag inte kan delta nu då eller?
Står att jag kan ladda upp igen den 2 februari...
/ Erik
2009-01-26 19:57   nifo
Ja, nu får man allt hålla tummarna till de vitnar... *ler* //Fredrik
2009-01-27 08:08   matildaholmqvist
Jag skulle gärna vela ladda upp en bild till Galleri FS men kan inte ladda upp en bild förrän 6 februari, betyder det då att jag inte kan skicka in en bild?

Mvh Matilda
2009-01-27 09:30   David Elmfeldt
Tyvärr blev detta lite sent påtänkt så ni som missar uppladdningen pga av datumen, så ber vi om ursäkt. Det kommer dock kommer tre nummer till under året där samma chans kommer komma. Då kommer vi vara ute i bättre tid.
2009-01-27 13:46   Christer Sjöberg/BF/NV
Hej
Jag är inte så säker på att det i längden är en bra affärsidè att honorera fantastiska bilder av fantastiska fotografer (som råkar vara ännu inte kända) med "inspirerande fotobok" för publicering i ett kvalitetsmagasin....
Christer
2009-01-27 18:59   acas
Jösses vad många gnällspikar det var här, vill man inte ha sin bild publicerad (om man nu skulle bli det)till de premisser som är gällande så behöver man väl inte lägga upp sin bild alls.
Kul att alla har möjlighet att hoppas att man kommer med iallafall.
Anna
2009-01-27 21:01   Maua
Jag håller med. Sluta gnälla! Duktiga fotografer som ej ännu inte blivit "kända" har allt att vinna på att synas i kvalitativa tidsskrifter. All publicitet är bra publicitet. Dessutom är det ju en tidning för entusiaster av entusiaster och då kan man kosta på sig att "bjuda"på en bild för att bidra till tidningen.
2009-01-27 21:27   Christer Sjöberg/BF/NV
Hej
Jag brukar verkligen inte gnälla i dessa forum men kunde inte låta bli att ha en åsikt. Jag har själv laddat upp bilder till annat forum i tidningen och visste om premisserna för detta. Jag konstaterar bara nu att de bästa fotograferna som också delvis försöker livnära sig på sina bilder antagligen inte kommer att lägga upp sina bilder och då kommer inte de bästa bilderna med, kanske! Jag menar att det inte håller i längden att inte hålla sig till gängse prislistor, det har ju varit metoden även för betydligt större och etablerade tidskrifter vad det gäller bildpublicering, att det är bildkvaliten som är avgörande inte vem som är fotograf. Det här är inte rätt forum att föra någon lång debatt om detta så jag säger inget mer nu.
Christer
2009-01-28 21:51   Tomas Töråsen
Fotosidan tar betalt för att utnytta siten till fullo, betydligt mer än vad det kostar att driva den förmodligen.
Fotosidan propagerar för SFF:s prisregler och fotografers rättigheter som yrkeskategori.
Fotosidan använder okända fotografers material för att själva kunna sälja en dyr tidning, och det med en fotobok som betalning.

Dubbelmoral så det skriker om det, smart marknadsföring definitivt. Det är ju sen upp till var och en att göra valet om den vill gå med på dom villkoren eller inte.
Personligen skulle jag nog ta fotoboken o hålla tyst för att bli publicerad.
2009-01-29 13:42   Kassnert
Jag la in en bild som jag redan har här på fotosidan i mjukstart, men hur ser jag om den kom med i galleriet?

Merläsning

Vi provar Hasselblad X1D II - Fokus på bättre prestanda

Vi har fått möjlighet att titta lite närmare på Hasselblads nya spegelfria mellanformatskamera X1D II 50C. Läs mer...

Sportfotograf utvärderar Sony-systemet

Sportfotografen Daniel Malmberg jobbar till vardags med Canon-utrustning. Nu har han fått möjlighet att prova Sony-systemet ordentligt – och han är positivt överraskad. Läs mer...

Test: Sony FE 24/1,4 GM

Plus Oavsett om du är yrkesfotograf eller fotoentusiast, tar pressbilder eller fotar landskap; Sony FE 24 mm f/1,4 GM är en relativt lätt och kompakt vidvinkel som passar för alla situationer. Objektivet är i stort sett utan svagheter. Läs mer...

Stopp för fotografering av 30 000 elever i Malmö

All skolfotografering i Malmös kommunala grundskolor stoppas. Inga nya avtal med skolfotoföretag får tecknas och gamla avtal ska avslutas. Läs mer... 9

2x telekonverter till Olympus

Olympus lanserar en telekonverter, kallad MC-20, som dubblerar brännvidden. Med 300/4 IS Pro blir avbildningsskalan nästan 1:1 vid närgränsen. Olympus har också gjort en ny version av programvaran för E-M1 Mark II som ger förbättrad autofokus och bildkvalitet. Läs mer... 2

Adapter för Sony E-objektiv på Nikon Z-kameror

Techart TZE-01 är en 2 mm tunn adapter som gör det möjligt att använda Sony-objektiv med E-fattning på Nikon Z-kameror med fungerande autofokus och bländarstyrning. Läs mer... 5

Två spegelfria kameror från Hasselblad

Hasselblad lanserar X1D II, en efterträdare till spegelfria X1D, och retroinspirerade 907X som passar ihop med det nya bakstycket CFV II 50C. Läs mer... 7

'Världens skarpaste zoom'

Hasselblad utökar X-systemets objektivprogram med ett zoomobjektiv: XCD 35-75 mm f/3,5-4,5. Enligt Hasselblad är objektivet den skarpaste zoomen på marknaden. Läs mer... 1

Effektfilter från Lensbaby

Lensbaby har utvecklat ett nytt filtersystem som är inspirerat av hur mode- och porträttfotografer jobbar med prisman som delvis täcker objektivet för att få spännande optiska effekter. Filtersystemet kallas Omni Creative Filter System. Läs mer... 4

War photographer James Nachtwey

Intervju på engelska med James Nachtwey, världens främste krigsfotograf de senaste decennierna. Läs mer... 3