Annons
Artiklar > Ny kurs: Professionellt arbetsflöde i Photoshop 1

Ny kurs: Professionellt arbetsflöde i Photoshop 1

Professionellt arbetsflöde i Photoshop 1 är en helgkurs som ger dig grundläggande kunskaper i bildbehandling med målet att jobba mot ett professionellt resultat för att kunna leverera bilder till tryck, utskrift och skärmpublicering. Kursen är ett samarbete mellan Fotoskolan STHLM och Fotosidan. Sara Arnald är kursledare.

Har du funderat på vilket är det optimala arbetsflödet i Photoshop? Och vilka verktyg och metoder som proffsen använder för att få ett bra resultat?

Jag vill läsa mer och boka kursen

Att jobba med digital bild är ett hantverk. Under kursen kommer du lära dig smarta och effektiva tekniker som är branschstandard. Inga plugins, presets, filter och quick fixes – utan beprövade metoder som fungerar.

Under kursen gör vi praktiska övningar på bilder som ingår i kursmaterialet och provar att använda teknikerna på eget material. Egna bilder är inget krav, men kommer öka din behållning av kursen.

- Vilka färdigheter förvärvar jag genom kursen?
- Råkonvertering i Camera Raw / Lightroom Classic
- Olika sätt att arbeta med ljus och kontrast
- Justering av färg och korrigering av färgstick
- Markeringar och avancerade masker
- Grundläggande beskärning, skärpning och leverans
- Färghantering i teori och praktik: färgrymder, färgprofiler och kalibrering
- Du får testa på att arbeta med ritplatta och hårdvarukalibrerade skärmar av professionell kvalitet

Kursen ger dig en grund för att du på egen hand ska kunna värdera och ta till dig mer avancerade tips & tricks för bildbehandling. Kursen ges på plats i professionell postproduktionsmiljö med personlig handledning. Vi tittar på dina bilder tillsammans och planerar ett arbetssätt som lyfter ditt material.

Vem passar kursen för?

Kursen passar för dig som vill bli bättre på bildbehandling och vill vässa dina kunskaper Den passar för dig har grundkunskaper i digital bild och som kan tänka dig att gå djupare in på tekniker som gör dig snabbare och säkrare i att hantera ditt material och göra det så bra som möjligt. Under kursens gång kan det hända att du måste omvärdera tidigare arbetssätt – ”göra om, göra rätt”, vilket du behöver känna dig bekväm med.

Kursen kräver att du har grundläggande datorkunskaper och att du har arbetat med digital bild i Photoshop och Camera Raw/Lightroom Classic.

Fakta om kursen

Kursen ges på plats i Fotoskolan Sthlms lokaler på Kungstensgatan 45 i Stockholm
Datum: 20-21 maj 2023, 09-17 (1h lunch).

Vi arbetar i en professionell postproduktionsmiljö med korrekt belysning och kalibrerad utrustning: Apple Mac studio, digital ritplatta från Wacom och skärmar från Eizo

Anmälning, avgift och regler

Du anmäler dig på Fotosidan.

Kursen kostar totalt 5000 kr inklusive moms (4600 kr för Plus-medlemmar), som betalas in vid anmälan. Sista anmälningsdag 6/5.

Avbokningsregler: Om man väljer att anmäla sig och betala kursavgiften så kan man inte boka av kursen. Ångerrätt gäller inte.

Maxantal: 12 deltagare.
Minimumantal: Om vi inte når upp till minimum 10 deltagare kan vi välja att ställa in kursen. Då betalar vi tillbaka inbetald avgift.Publicerad 2023-04-25.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS