Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Ny mötesplats för bildförsäljning

Ny mötesplats för bildförsäljning

IMG är en ny mötesplats för bildköpare och fotografer.
Tanken bakom IMGhouse är att erbjuda en ny marknadsplats som ska underlätta för både bildköpare och fotograf. Grundaren Silvia Man tror att detta är framtidens bildförsäljningssätt.

IMGhouse ska användas av bildmarknadens alla aktörer, fotografer, bildköpare och bildbyråer. Även alla typer av bildköpare och fotografer är välkomna, från yrkeserfarna till glada amatörer.

Idén till webbsajten kom när frilansfotografen Silvia Man tänkte på att det borde finnas ett bättre och enklare sätt att nå fram till bildköparna. Istället för att köparen ska leta rätt på en bild som passar in på alla krav som ställs så lägger istället köparen en förfrågan på webbsajten. Fotograferna får sedan ladda upp de bilder som de tror kan mäta köparens önskemål.

Fördelarna enligt IMG själva är att det blir enklare för bildköparen att hitta bilder efter önskemål utan att bildarkiven på plattformen behöver bli så omfattande. Bildköparen kan få tillgång till de arkivbilder som finns i Sverige eller hitta en frilansfotograf på ett par timmar. Det blir också lättare för fotografen att leverera rätt bilder eftersom kraven på bilderna är tydliga från början.

Idag är IMG under utveckling som ett inkubatorföretag på MINC i Malmö. Silvia Man tror på idén och säger att detta är framtidens sätt att sälja bilder.

Hemsida: IMGhouse.

Publicerad 2009-07-14.

3 Kommentarer

Magnus Klingenberg 2009-07-17 15:18  
En helt klart intressant ide.
Något att hålla koll på för att se om det växer.
Jarod 2009-07-29 18:04  
Långsammaste sidan i världen. Ytterst sällan det ens går att komma in där för mig. Gör ju att man tappar intresset för den helt och hållet.
lotta Thunholm 2009-08-23 08:46  
Jag sålde just en bild via dem. Tycker att det är en kul idé och för mig som hobbyfotograf är det mest för min egen utvecklings skull, självförtroendet höjs och det var kul att försöka komma på en bild, utifrån deras beskrivning av vad de var ute efter. Hoppas den utvecklas så att det kommer in fler förfrågningar.

Merläsning

ANNONS