Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Ny sajt ger dina bilder en cool retro-look

Ny sajt ger dina bilder en cool retro-look

MakeRetro.com är en nya sajt som kan ge dina bilder olika stilar. Du kan få dem att se ut som de vore gamla eller tagna med en plastkamera.

Det finns flera program för mobiltelefoner som ger den här typen av effekter. Det har smittat av sig till en hel del nya kameror och sajter. Du kan välja bilder från din hårddisk eller en som finns ute på nätet och få den omgjord.

Tyvärr skalas högupplösta bilder ner till 1200x900 pixlar vilket begränsar nyttan med sajten.

Prova själv på MakeRetro.comPublicerad 2011-03-10. Läst av 10787 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2011-03-10 14:15   SimDel
Detta kan vara intressant, speciellt för mig som inte orkar eller har tid med att sitta med photoshop (klart att sambon kan göra det men hon har inte heller tid :) )
2011-03-10 14:21   Bimbo
Tips: Googla "Photoshop actions retro vintage"
2011-03-10 14:31   Magnus Carlsson
ja jag använder actions i photoshop till sånthär och det går snappt och änkelt. jag vet inte om jag skulle hellre sitta på en hemsida och göra sådant...ne jag föredrar photoshop.
2011-03-10 14:41   Älvdans
Nej tack! Kanske coola effekter för dem som inte har eller bemästrar PS. Jag föredrar att helt själv ha kontrollen på resultatet. PS är roligt och man kan styra bildens utseende helt efter eget huvud och önskemål.
2011-03-10 14:56   lavadusch
Testade tjänsten lite grann och jag tyckte att vissa resultat blev riktigt coooola...om jag kommer att använda tjänsten.?.... kanske inte, men jag gillar den.
Undrar bara vad som händer med ens bilder som går igenom sajter som denna, lagras dom.?
2011-03-10 16:03   ignask
Varför fake'a lomo effekt när man kan bara köpa en lomo kamera med film och fotografera på riktigt?
FilipAhlander 2011-03-10 17:00
För att det är gratis kanske? Dessutom innebär det mindre arbete att göra om en befintlig bild till en effekt, än att ta om bilden!
2011-03-10 16:11   Anders Östberg
Var det bättre förr?

Allt retro är inte cool - med reservation för personlig smak, naturligtvis. ;-)
hooney 2011-03-11 18:31
Tycker det var lite bättre förr. Eller det beror på vad man är ute efter. Men ibland är det kul att ta fram den analoga och framkalla. Blir lite mer känslor bakom. Typ.
2011-03-10 17:01   bromesko
Verkar vara ett intressant alternativ då min utrustning för dryga 120`ger alldeles för skarpa och välkorrigerade bilder.
2011-03-11 20:29   62174
Jag gillar inte att behöva säga detta (Jag är en ärlig typ, liksom). Men om man vill ha retro-look på sina bilder kan man ju använda original-tekniken för retro-look som redan finns sedan länge och som ännu så länge kan tillämpas till billigt pris:
Tag en negativ färgfilm in till din kamera, tag dina bilder och låt nåt labb framkalla bilderna och låt dom sen skanna dom. Eller skanna färgkorten själv i en skanner för mindre än 2000 kr. Då får du äkta retro!
Färgåtergivningen blir riktigt usel, färgrymden är också begränsad men då har du själv kontroll på vilket sätt dom är usla och du kan säga till alla:
Se här! Jag är en konstnär som använder klassisk fotografisk teknik. I färg, liksom!

Merläsning

Corel släpper PaintShop Pro 2021

Ny AI-motor som bland annat förbättrar jpeg-filer. Läs mer... 1

Backup av dina bilder - del 3(3) - I praktiken

Plus Bildfiler blir större och större över tid på grund av informationstäthet och tekniska innovationer, detta gäller inte minst bearbetat material. Jobbar du med film i hög upplösning vet du också att det äter upp hårddiskutrymme i rasande fart. Det bästa är att köpa hårdiskarrayer med flera platser, så möjlighet för expansion finns. Läs mer... 1

Ny ljusstark 85/1,4 för spegelfritt

Sigma har utvecklat ännu ett 85 mm f/1,4 Art för spegelfria systemkameror. Denna gång är konstruktionen betydligt mer kompakt. Läs mer... 1

Nya iMac-modeller från Apple

Bättre webbkamera, tionde generationens Intel Core-processor och möjlighet till 128 GB ram. Läs mer... 21

Olympus E-M10 Mark IV ger högre upplösning

Olympus uppdaterar sin minsta modell i OM-D-serien. E-M10 Mark IV har bland annat en mer högupplöst sensor än sin föregångare. Läs mer... 7

Lång telezoom från Olympus

Olympus har tagit fram ett lättare och billigare alternativ för alla som tycker att deras 150-400/4,5 är för stor och dyr. Läs mer... 2

Lätt telezoom för Sonys spegelfria från Tamron

Tamron är snart klara med utvecklingen av en telezoom med Sony E-fattning som ska vara den lättaste i sin klass. Läs mer...

Publicera dina bästa bilder - tema hetta!

Nu har du chansen att få med dina bästa bilder i Fotosidan Magasin. Teman för nr 5/2020 är "Hetta". Publicerade bilder får feedback från en professionell fotograf. Värmeböljan kommer nu så vi förlänger t.o.m 6/8. Läs mer...

Nya väskor från Lowepro

Senaste Fastpack och Slingshot-väskorna anpassade för spegellösa system. Läs mer...

Varför jag älskar små kameror

Jag minns det fortfarande som igår. Det var en regnig novemberkväll 2002 och Kent skulle spela på Scandinavium i Göteborg. Jag hade blivit anlitad som fotograf för lokaltidningen Bohuslänningen och det var min andra konsert någonsin jag skulle fotografera. Jag var 19 år gammal och tog bussen dit från Uddevalla med min lilla analoga systemkamera. Läs mer... 26

Elinchrom ELB 500 TTL