Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Portfolio: Sagolika bilder

Portfolio: Sagolika bilder

Didier Massard är minst lika mycket konstnär som fotograf, han bygger nämligen alltid kulisserna till sina bilder själv. Foto: Didier Massard.
Bomullsmoln, papier maché-träd och papperslöv - bara fantasin sätter gränserna när den franska fotografen Didier Massard bygger kulisserna till sina bilder.

Didier Massard arbetade tidigare som naturfotograf men tröttnade när hans inre fantasier av olika platser i världen överträffade verkligheten. Han började då istället att bygga egna världar i form av miniatyrlandskap i sin studio - som han sedan ljussatte och fotograferade.

Hans bilder spelar på en oklarhet och förvirring när betraktaren försöker hitta ett samband mellan vad som syns i bilden och vad som faktiskt existerade.
- Det är paradoxen i mitt arbete. Platserna i mina fotografier är handgjorda, de är inte virtuella. Men det är viktigt för mig att kulisserna ändå ser verkliga ut. De kan fungera som teateruppsättningar där betraktaren kan utgöra sin egen tolkning, sin egen föreställning, berättar Massard.

Massard är född och uppvuxen i Paris där han tog sin studentexamen i konst och arkeologi vid universitetet i Paris 1975. Under tjugofem arbetade han kommersiellt för stora kunder som Chanel och Hermès. Idag arbetar Didier uteslutande med personliga projekt.

Länk: Didier Massard.

Publicerad 2009-07-29. Läst av 4284 personer.

1 Kommentarer

paco 2009-07-30 00:02  
Andra genier är Gilbert Garcin och inte minst svenska Helena Blomqvist.

Merläsning

ANNONS
Tamron till Sony - Scandinavian Photo