Annons
Artiklar > Dags för ny jättemosaik till vår monter på Fotomässan

Dags för ny jättemosaik till vår monter på Fotomässan

Återigen igen dags för vår återkommande mosaikbild på Fotomässan i Stockholm 26-28 nov. Vi måste nu snabbt få hjälp med bilder som mosaiken kan bestå av. Och av alla bilder som ni bidrar med kommer vi välja en bild som mosaiken kommer byggas upp av. Men det är bråttom, så skynda att bidra..

Vi kommer alltså ha en fototävling som pågår här på Fotosidan.se med start nu, och där en vinnarbild koras som sedan printas gigantiskt (3,75x2 m stort) och kommer i år monteras i vår monter. Det som är speciellt är att vinnarbilden kommer skapas som en mosaik av bilder som deltog i tävlingen.

Hänger du med på hur det funkar!?

På avstånd kommer man se vinnarbilden som en enda stor bild, men när man tittar noggrannare så kommer man inse att den bilden är uppbyggd av en mängd småbilder. Här är en artikel om hur vinnaren förra året och hur det såg ut i montern från ett tidigare år.

Vi vet att detta kommer bli effektfullt, och självklart skall du vara med och tävla, dels om chansen att få din bild som den stora bilden, men likväl som en av bilderna som ligger i mosaiken.

Hur går det till!?

Det kommer finnas en pool att ladda upp bilder i. Det är fritt fram att ladda upp hur många bilder som helst. Ur poolen kommer vi välja en bild som kommer bli själva huvudbilden.

Efter att vi valt vinnarbilden så kommer vi med hjälp av ett program skapa vinnarbilden utifrån alla bilder i mosaikpoolen

Programmet kommer själv välja bilder från alla bidragen, så vi har ingen kontroll här. Vi vet inte just nu hur många olika bilder som mosaiken kommer byggas upp av, men vi gissar att det är ett par hundra. Du får alltså kommer ner på mässan och själv ta reda på allt detta. Den stora bilden kommer du hitta monterad i vår monter.

Vi vet också vilka bilder som mosaikprogrammet väljer ut till mosaiken, så i vår monter kommer en lista med alla fotografer och vilka bilder som är med finnas.
Mosaiken (och listan) publiceras även på Fotosidan efter mässan (dock inte i den jätteupplösning vi genererar för printen...)
Tips om hur vi väljer vinnarbilden

Vinnarbilden, dvs den som mosaiken byggs upp av, måste vara liggande. Motivet bör vara inspirerande och i färg och innehålla variationer, utan för den skulle bli för plottrig. Ett motiv i sv/v med stora kontraster eller stora ytor i samma färg kommer ha sämre chans att bli en vinnare - vi vill ju att motivet skall innehålla så många olika småbilder som möjligt.

Till poolen där vi letar efter vinnarbilden

Tips och regler om bidragsbilderna

Bilderna skall vara UTAN RAMAR. Vi raderar alla bilder som bryter mot detta. Din bild skall vara i "normal" Fotosidan-storlek, du behöver inte göra något speciellt med den.

Tidtabell - tävlingen om Vinnarbilden. Bråttom Bråttom!

Du kan bidra med en utvald bild till poolen från vilken vi väljer vinnarbilden fram t.o.m den 14:e november. Därefter stängs den poolen och vi börjar leta efter en vinnare. Vinnaren kommer inte presenteras förrän printen monterats i vår monter.

(Notera att denna tävling är i "poolform"; dvs du kan lägga in en befintlig bild utan att behöva ladda in den på nytt, även från Portfolio-album tex)

Tidtabell - bidrag till mosaiken

Du kan bidra med hur många bilder som helst till poolen som ligger till grund för mosaiken fram till söndagen den 14:e november. Sen stängs denna pool. INGA RAMAR PÅ BILDERNA!!

Till mosaikpoolen

(Notera att denna tävling är i "poolform"; dvs du kan lägga in en befintlig bild utan att behöva ladda in den på nytt, även från Portfolio-album tex)

Regler

När du laddar upp en bild till mosaikpoolen som ligger till grund för tävlingen så medger du att det är ok att Fotosidan.se printar din bild (som den stora vinnnarbilden, eller som en liten bild i mosaiken). Du godkänner att bilden publiceras här på fotosidan.se i samband med tävlingen, och som print på Fotomässan.

Av David Elmfeldt
Publicerad 2010-10-22. Läst av 6738 personer.
Bidra med bilder
Dels har du chansen att bli vinnarbilden och om inte det så åtminstone få med någon bild i mosaiken.

Bidra med mosaikbilder!

Delta i tävlingen


Sista uppladdningsdatum är 14:e november.

PS! Du behöver inte ladda upp nya bilder utan du kan plocka direkt från din nuvarande album. Och utan begräsning i hur mycket du får lägga in.

OBSOBS! Inga ramar på mosaikbilderna
Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 20 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2010-10-22 14:52   Tomasz
Kul med fototävling, vad kan man vinna?
2010-10-22 14:55   Andreas Edman/BF
Förra året då jag vann, då vann man en 100X70 print från Crimson. Dock fick man själv lägga ut pengar som man sedan fick tillbaka från Fotosidan, knappast så bra hanterat. Kan ju hoppas att det sköts lite proffsigare denna gång.
2010-10-22 15:00   Tomasz
Det vore ju kul om man fick den stora bilden, den som hängt på mässan alltså.
2010-10-22 15:17   Andreas Edman/BF
Haha, en bra ide. Gärna utan att det kostar en något..
2010-10-22 15:20   David Elmfeldt
Allting kan alltid göras bättre! Vi trimmar alltid in oss med åren :)

Den stora vinnarbilden är helt klart en bra idé och den kan man få gratis men då MÅSTE man vara på plats vid stängningen på söndag. Man måste själv transportera hem den. Så vi kan bestämma att den som tagit vinnarbilden kan få den gratis under dessa premisser. Det blir kul och trevligt och bilden kommer till nytta!
2010-10-22 18:53   Malin-D
Ursäkta, kanske en dum fråga:
Men var och när är fotomässan - hittar ingen information om detta.
2010-10-22 20:37   Canis familiaris
Får det vara signatur på bilderna som skickas in?
2010-10-22 20:46   David Elmfeldt
@Alexandra: Vi kan väl inte förbjuda signaturer men den kommer inte kunna läsas på de små bilderna. Likaså lär det bli snyggare utan signatur
@Mailn: http://www.fotomassan.se/
2010-10-22 20:56   Canis familiaris
Jag tänker mest på foton som redan finns uppladdade här på fotosidan med signaturen på. Då behöver den inte suddas bort iallafall, bra.
2010-10-22 23:52   Malin-D
Hm - tack *rodnar* - den sidan har jag ju sett några gånger :-)
Ser att ni lagt till plats och datum i texten nu - det är bra.
2010-10-24 00:47   Rei Trulsson
Jag har ingen möjlighet att komma vid stängning och hämta den stora mosaiktavlan då mässan är i Stockholm. :-)
2010-10-24 16:20   David Elmfeldt
@Rei. Du hinner säkert lösa logistikdilemmat om du skulle vara den lycklige.
2010-11-04 18:55   l@rsson
Hade nog varit ännu roligare att skicka in om ni tänkte lista vilka bilder som kom med i mosaiken. (Som ni gjorde i fjol)
2010-11-04 18:58   l@rsson
Hmm.. det står en sak på denna sidan och en annan för informationssidan i själva Bildpoolen.. vad gäller?
2010-11-04 19:43   David Elmfeldt
- Jodå, vi kommer som vanligt lista alla som kom med och koordinaterna för bilderna.
- Vilken sak menar du?
2010-11-04 21:07   l@rsson
Vad bra. Då är det nog bara den andra texten ni glömt uppdatera (infotext för bildpoolen för mosaiken):

"Det är inte säkert att just dina bilder kommer med; mosaikprogramvaran kommer analysera färger och strukturer och själv välja ut de bilder som passar motivet bäst. Vi kommer inte heller kunna tala om vilkas bilder som valdes ut; men kom ner till mässan sedan och kika efter om just din bild kom med!"

Merläsning

Leica M-E (typ 240): Ny budgetmodell

Leica M-E (typ 240) kostar nästan hälften så mycket som den näst billigaste M-modellen. Men innan du skyndar att fynda ska du ha koll på en sak. Läs mer... 2

LowePro BP 300 AW och BP 200 AW - nya säckar för äventyr

LowePro släpper två nya ryggsäckar med fokus på äventyr. Photo Active heter säcken och kommer i två storlekar: BP 200 AW och BP 300 AW. Läs mer...

Vi provar Hasselblad X1D II - Fokus på bättre prestanda

Vi har fått möjlighet att titta lite närmare på Hasselblads nya spegelfria mellanformatskamera X1D II 50C. Läs mer... 4

Sportfotograf utvärderar Sony-systemet

Sportfotografen Daniel Malmberg jobbar till vardags med Canon-utrustning. Nu har han fått möjlighet att prova Sony-systemet ordentligt – och han är positivt överraskad. Läs mer...

Test: Sony FE 24/1,4 GM

Plus Oavsett om du är yrkesfotograf eller fotoentusiast, tar pressbilder eller fotar landskap; Sony FE 24 mm f/1,4 GM är en relativt lätt och kompakt vidvinkel som passar för alla situationer. Objektivet är i stort sett utan svagheter. Läs mer...

Stopp för fotografering av 30 000 elever i Malmö

All skolfotografering i Malmös kommunala grundskolor stoppas. Inga nya avtal med skolfotoföretag får tecknas och gamla avtal ska avslutas. Läs mer... 9

2x telekonverter till Olympus

Olympus lanserar en telekonverter, kallad MC-20, som dubblerar brännvidden. Med 300/4 IS Pro blir avbildningsskalan nästan 1:1 vid närgränsen. Olympus har också gjort en ny version av programvaran för E-M1 Mark II som ger förbättrad autofokus och bildkvalitet. Läs mer... 2

Adapter för Sony E-objektiv på Nikon Z-kameror

Techart TZE-01 är en 2 mm tunn adapter som gör det möjligt att använda Sony-objektiv med E-fattning på Nikon Z-kameror med fungerande autofokus och bländarstyrning. Läs mer... 5

Två spegelfria kameror från Hasselblad

Hasselblad lanserar X1D II, en efterträdare till spegelfria X1D, och retroinspirerade 907X som passar ihop med det nya bakstycket CFV II 50C. Läs mer... 7

'Världens skarpaste zoom'

Hasselblad utökar X-systemets objektivprogram med ett zoomobjektiv: XCD 35-75 mm f/3,5-4,5. Enligt Hasselblad är objektivet den skarpaste zoomen på marknaden. Läs mer... 1

Lastolite HaloCompact