SvD-fotograf avliden i covid-19

SvD-fotograf avliden i covid-19

Svenska Dagbladet fotograf Tomas Oneborg har avlidit i sviterna av covid-19 som orsakas av Corona-viruset.

Tomas Oneborg var en prisbelönt fotograf som flera gånger funnits med i Årets Bild-tävlingen. 2018 kom han tvåa i Årets bild med bilder från terrordådet på Drottninggatan. Tomas Oneborg hade jobbat 34 år på SvD. Han blev 62 år gammal. Våra tankar går till familj, vänner och kollegor.

Rättelse. Oneborg vann inte Årets bild 2018 som vi först skrev, han kom tvåa.Publicerad 2020-03-31. Läst av 4923 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2020-03-31 21:15   Nils Bergqvist
Ingen kul läsning. Så fruktansvärt tråkigt. Det här viruset kommer närmare och närmare en. Man vill inte drabbas, för i min ålder är riskerna lite större. Rapporteras dock om att en viss sk flockimmunitét kan ha börjat utvecklas redan i Stockholm bland yngre. Med Sveriges strategi att skydda äldre och riskgrupper så långt det bara går, och inte ha allt för strikta restriktioner/rekommendationer i övrigt, kan sån ha utvecklats hos hela befolkningen om 2-3 månader. Då försvinner viruset av sig självt och antal dödsfall kan hållas nere. Vi får hoppas att den strategin är den rätta, många experter tror det i alla fall. Vi över 60 ska hålla oss hemma så mycket det går, inte gå ut på restaurang eller möten t.ex. Stockholms befolkning ska inte resa ut i landet där det finns äldre struktur på befolkningen osv. Vi hoppas på det bästa och alla måste ta sitt ansvar.

Merläsning