Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Analog känsla med CameraBag

Analog känsla med CameraBag

Foto: Nevercenter.

Vill man få sina digitalbilder att kännas lite mindre digitala kan gränssnittet CameraBag vara ett alternativ. Just nu finns en gratis betaversionen att testa.

CameraBag är ett bildredigeringsprogram som förutom de vanliga funktionerna som beskärning och kontraster även har en del effektfilter, till exempel Polaroid, leksakskameror (Holga), Lomo, cross-process och svartvitt för att nämna några.

Version två av programmet är på gång och går nu att ladda ner som en gratis betaversion för Mac eller Pc. Tillverkaren Nevercenter har även skappat appen Inficam till iPhone.

En liten preview av CameraBag 2:Publicerad 2012-01-02. Läst av 11658 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2012-01-02 09:13   Elias Fuchs Toll
Vore soft o ha effekt filtrena som plugin
George Steij 2012-01-02 10:38
Håller med.. Då skulle det vara intressant.. Räcker ha ett bildbehandlings program datorn, med olika pluggins till än en drös av program man ändå inte hinner eller orka lära sig!
2012-01-02 11:16   abcxyz
Min högst personliga åsikt är att dessa vintagefilter är lika irriterande som de är populära. Om man nu gillar lofi-foto så mycket, varför går man inte in på närmsta auktionssajt och beställer en genuin kamera från den tidsepoken? Då blir resultatet åtminstone trovärdigt. Det här ser bara fånigt och gimmickartat ut.
SvenJonsson 2012-01-02 11:37
Jag håller inte med alls, med tanke på den främsta användningsområdet är till mobiltelefoner och att dela någonting snabbt så är på många sätt är en bildbehandlad bild intressantare än en som inte är det. På min telefon kan jag nu välja så många olika filter så jag nästan alltid hittar något som passar motivet rätt bra. Även om det blir lite gimmickartat ibland så blir det bättre än inget alls som helt enkelt säger "generisk bild från mobiltelefon".

För en mer avancerad användare så är det inte säkert att man på förhand bestämt vilken redigering som serien ska ha. Till exempel fotade jag en varm sommardag i somras en serie "festival life" bilder på min digitala kamera. När jag kom hem så såg jag att en lite nostalgi-/vintagekänsla kunde passa så jag gjorde en redigeringsprofil med lite färgfel och sånt vilket jag tycker fungerade bra. Inte som att jag skulle velat använda en "genuin" kamera i det arbetsflödet.
Elias Fuchs Toll 2012-01-02 12:38
För att det tar mer plats, är mer tidskrävande, kräver mer noggrannhet, har mindre behandlings möjligheter och det är krångligare att integrera med morgondagens teknik, Till exempel.

Personligen tycker jag att dem flesta bilder gör sig bättre på film i en analog kamera, än på ett minneskort i en digital, men jag kör endå med en digital systemkamera för tillfället pga anledningarna ovan.
Då kan det vara kul att kunna leka med konstnärliga och tekniksimulerande effekter.

Bäst o hålla sig till sin egen smak o stil än o tänka på vad som är gimmick eller inte.
2012-01-02 14:26   Instantclassic
Hallonsaft ser outspådd ut som vin. Florsocker kan på lite avstånd se ut som snö. Glasögon på en rufsig skalle ser lite en-stenig ut.
2012-01-02 16:16   Tigerjohan
Som föregående talare, hade varit praktiskt som plugin till photoshop. Men för snabbjobb fungerar det att ha detta program. Men... man måste nästan ändå in i photoshop med bilderna.
2012-01-02 16:17   LeonardB
Personligen anser jag att dessa vintage-effekter i många fall agerar som ursäkt för att täcka över dåliga foton. Men om man envisas så finns redan gratisprogram likt detta, exempelvis Photoscape.
2012-01-02 21:27   D.V.
Har laddat ner programmet, men kan inte få igång det. Går inte heller att avinstallera. Hur gör man?
D.V.
2012-01-02 23:12   gravityse
Är det någon som har fått det att fungera?
2012-01-03 20:17   D.V.
Fick faktiskt igång maskineriet, precis vad jag letat efter! Oerhört innehållsrikt.
D.V.
2012-01-04 08:15   Roqqy
Som det står i rubriken, det ger en analog känsla. Det är inte analogt på riktigt. Så det känns som bortkastad energi att bli irriterad över en bunt effektfilter, eller?
2012-01-06 13:35   Hellfog
Coola filter, måste laddas ner.

Japanska flaggan effekten väldigt cool. Heter dock inte så.
2012-01-07 09:07   Mats Abrahamsson
Riktigt bra!
Kul att blanda olika effekter och i olika ordning - blir snyggt och intressant.
Fungerar klanderfritt på min halvgamla dator.
För alla oss som GILLAR digital manipulering mer än gamla junkiga kameror eller timmar med brydd min i Photoshop är det här helt KANONROLIGT!

Merläsning

imagePROGRAF PRO-300 - ny fotoskrivare från Canon

A3+-fotoskrivare med separata bläckmunstycken för fotosvart och matt svart. Läs mer... 1

Lexar SL200 - liten och tålig disk

Liten och snabb disk för mobila fotografen. Läs mer... 2

Utmaningen - porträttserie med gammal digitalkamera

”Teknisk perfektion är inte värt någonting om inte känsla, tajming och uttryck stämmer.” Läs mer... 38

Canon Eos R5 och R6 – två proffsiga spegelfria syskon

Canon lägger in en högre växel i sin satsning på det spegelfria R-systemet och lanserar två proffsiga kameror med inbyggd bildstabilisering: Eos R5 och R6. Läs mer... 74

Lätta och billiga supertelen från Canon

Canons nya 600 mm supertele väger under 1 kg och kostar mindre än 9.000 kronor. Längden är bara 20 cm. Det kompletteras av ett 800 mm som är obetydligt större. Läs mer... 9

Lång telezoom och konvertrar för Canon RF

Canon RF 100-500 mm f/4,5-7,1L IS USM och de nya två telekonvertrarna har tidigare aviserats, men är nu klara för produktion och försäljning. Läs mer... 3

Canon RF 85/2 Macro IS STM – både porträttele och makro

Canon RF 85 mm f/2 IS STM är inte bara ett porträttele, det fungerar också som makroobjektiv. Läs mer... 5

Använd Profoto B10 med iPhone

Profoto AirX möjliggör avancerad blixtfotografering med iPhone. Läs mer... 3

Trots corona - Stockholm Fotomaraton blir av

Annorlunda upplaga i år för att säkra mot smittspridning. Läs mer... 2

Ljusstark extrem vidvinkelzoom från Sony

Sony kompletterar omtyckta FE 12-24 mm f/4 G med en ljusstarkare proffsversion: FE 12-24 mm f/2,8 GM. Det kan passa för såväl reportage som astrofoto. Läs mer... 3

Miops Capsule360