Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Inficam erbjuder oändliga filmvariationer till iPhone

Inficam erbjuder oändliga filmvariationer till iPhone

Genom ett flertal olika filter som kombineras på nya sätt erbjuder fotoapplikationen Inficam gränslöst många effekter till din iPhone. När du hittar en favoritkombination kan du spara effekten och dela med dig av den till dina vänner.

Bakom den nya applikationen hittar vi samma skapare som till CameraBag. Den nya applikationen Inficam har lånat effekter från analoga kameror och film. Istället för färdiga filter använder applikationen en generator som slumpar fram olika filter och effekter och tillsammans skapar en ny bildstil varje gång. När man är nöjd med en effekt kan man namnge och spara den bland sina favoriter. Ett gränssnitt gör det också lätt skicka sina favoriteffekter vidare till sina vänner.

Inficam kostar 15 kronor. Läs mer på hemsidan:

http://www.nevercenter.com/infinicam/Publicerad 2010-11-07. Läst av 6422 personer.Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2010-11-08 08:27   Marcvs
Det här blir ju till och testa
2010-11-08 09:01   Strappo
Appen heter inte Inficam, den heter "Infinicam"
2010-11-08 09:33   Marcvs
Det här var ju riktigt bra grejer
2010-11-08 09:57   J0£L
Jag håller med Marcus, det här var en riktigt applikation :).
2010-11-08 10:11   Anders Östberg
Undrar om det går att få reda på vilka filter som använts i en bild? Det kan ju vara kul att slumpa fram effekter, men man lär sig ju knappast något på det om man inte vet vad som gjorts med bilden, och man kan inte kontrollera resultatet. Vad händer om man hittar en effekt som nästan är bra, men man skulle vilja justera den lite grann?
2010-11-08 10:43   lahoo
70-tal: Det spel till Atari 2600 som anger sig ha flest varianter är bäst, eller?
80-tal: Den som använder flest typsnitt, storlekar, stilar och färger vid DTP är bäst, eller?
90-tal: Den som använder flest av Photoshops atristiska filter på sina bilder är bäst, eller?

10-tal: Åter igen verkar effektinflationen som nybörjare alltid tycks hylla och drabbas av återfödas i ännu en skepnad.

Wow liksom.

Hört i sandlådan: "Jag har 140 gaziljoner fler effekter i min app än du har."
2010-11-08 12:04   Splanky
Jajamensan, den är nedladdad, alltid kul med fotoappar :-) denna var kul.
2010-11-08 12:22   Marcvs
@Lars Holmgren. Den som gnäller mest är tråkigast. Eller?
2010-11-08 12:36   mc bruno
Denna var riktigt bra. Gillade plastic bullet innan men denna är ett antal strän vassare.

Det viktiga är att aldrig tappa barnasinnet och sluta våga experimentera. När den försvinner säljer man snart sina kameror. Men vist man tar färre och färre bilder av just den anledingen att man vet på ett ungefär hur slutresultatet kommer se ut. Det är där dessa appar kommer in i bilden.
2010-11-08 13:59   F.Eliasson
Tycker det är grymt kul med alla fotoappar till iPhone. Än så länge spöar inget "Cross Process", den appen har den perfekta mixen av snabbhet, estetik och kvalitét.

@Lars, "effektinflation" och "nybörjare" behöver väl inte vara ngt negativt, eller hur?
Fler nybörjare ger förhoppningsvis så småningom fler proffs, vilket gör att proffs som du måste börja variera sin inkörda stil för att fixa konkurrensen. Mao blir det fler grymma fotografer av det här :)

Sen handlar effekter mycket om känslor, vilket mottags olika av alla. Om det är en 12-åring eller en fotoproffs som tagit bilden kvittar ju för betraktaren, bara han/hon blir berörd och gillar bilden i sig.
2010-11-08 14:29   Anders Östberg
Ni som laddat hem den; går det att se vad som gjorts med bilden eller kan man bara spara den slutliga kombinationen som en preset?
2010-11-08 15:12   lahoo
Till Marcus Nilsson och Fredrik Eliasson:

Givetvis är allt öppet för tolkningar, så även personliga påhopp som tråkighet, och kanske finns det bruk för bilder/filmer som skapats med framslumpade filter - resultaten är en sak och hur de tillkommit en annan.

Vissa strävar i sitt skapande åt att ha en genomarbetad process, att veta vad man gör etc. för att kunna återskapa och utvecklas i sitt fotograferande eller filmande. Andra litar på kamerans automatik att sköta alla inställningar och kanske slumpmässiga filter är det nya svarta.

Kanske kommer kameror som slumpar fram tid, bländare, vitbalans, brännvidd, ISO, etc. och det finns de som kommer älska det men blir fotografen del i den kreativa processen?

Jag kom att tänka på tidiga analoga syntar där det lär ha varit så svårt att ställa in samma ljud två gånger att en musiker tejpade fast alla rattar och reglage varje gång något bra ljud hittades och sen köpte en till identisk synt.
2010-11-08 17:28   paco
Väntar med spänning på att någon av kameratillverkarna vågar ta steget fullt ut med filter som dessa i en kamera. Det finns en del försiktiga vänddia- och lådkamera-effekter i vissa kameror redan, men inte riktigt så här fullt ut.
2010-11-09 19:23   mikaelkr
Värst vad känsligt det blev här då. Jag kan inte se någon mottsättning mellan seriöst "know how" och roliga slumpeffekter. Var sak har sin tid. Har man dessutom lite tur, så kan man ju råka få till något som man blir inspirerad av.

Dessutom är det ju så att ingen tvingar någon att köpa dessa nöjes-appar. Vill man inte ja dem så är det ju bara att låta bli att köpa.

Mikael
2010-11-10 07:55   Marcvs
Jag ser ingen större skillnad på det här och en vanlig Holga. Resultatet blir helt random och det är vad jag gillar.

Merläsning

Jobbtips: Försvarsmakten söker stridsfotograf

Följ svenska soldater i Sverige och utomlands. Läs mer... 1

Volvo stämda för upphovsbrott – publicerade bilder på sociala medier utan lov

Volvo menar att Instagrams regler ger dem rätt att publicera andras bilder på sociala medier. Läs mer... 5

Dorothea Langes fotografi i digital utställning

Oakland Museum of California skapar digital utställning med en av USAs viktigaste fotografer. Läs mer... 8

Ny Fotosidan Akademikurs: Fotokurs i 12 månader med Emma Svensson och Göran Segeholm

Du älskar fotografi. Men nu behöver du en utmaning för att komma vidare. För dig har Emma Svensson och Göran Segeholm gjort en onlinekurs i Fotosidan Akademi som går varje vecka under ett helt år (utom jul- och nyår). Kursstart 26 oktober 2020. Kursen avslutas i september 2021. Boka din plats redan nu. Begränsat antal. Läs mer...

Amazon till Sverige - så säger svenska företag

Redan konkurrensutsatt marknad får se över koncept och strategier. Läs mer... 59

Användare förlorade material i image.canon

Förlorade videofiler går inte att återskapa i Canons molntjänst. Läs mer... 10

Corel släpper PaintShop Pro 2021

Ny AI-motor som bland annat förbättrar jpeg-filer. Läs mer... 1

Backup av dina bilder - del 3(3) - I praktiken

Plus Bildfiler blir större och större över tid på grund av informationstäthet och tekniska innovationer, detta gäller inte minst bearbetat material. Jobbar du med film i hög upplösning vet du också att det äter upp hårddiskutrymme i rasande fart. Det bästa är att köpa hårdiskarrayer med flera platser, så möjlighet för expansion finns. Läs mer... 11

Ny ljusstark 85/1,4 för spegelfritt

Sigma har utvecklat ännu ett 85 mm f/1,4 Art för spegelfria systemkameror. Denna gång är konstruktionen betydligt mer kompakt. Läs mer... 1

Nya iMac-modeller från Apple

Bättre webbkamera, tionde generationens Intel Core-processor och möjlighet till 128 GB ram. Läs mer... 22

Miops Capsule360