Annons
Bildbyrån Mostphotos köper konkurrenten Folio

Bildbyrån Mostphotos köper konkurrenten Folio

Folio och Mostphotos går samman. 

 

På svenska marknaden finns ett par bildbyråer och nu blir två av dessa bildbyråer en efter att Mostphotos förvärvar Folio.

Mostphotos har haft royaltyfria bilder på den internationella marknaden som fokus medan Folio främst haft Sverige som kanal. Medan Mostphotos haft en modell där många fotografer levererar bilder så har Folio haft en mer klassisk modell där utvalda fotografer levererar bilder inom premiumsegmentet.

Mostphotos har 28 miljoner royaltyfria bilder i sin bildbank där enskilda bilder kostar 99 eller 249 kr beroende på storlek. Folios kollektion består av drygt 41 000 bilder där bilderna antingen kan köpas utifrån användning (RM-priser) eller fri användning (RF-priser).

''Folio och Mostphotos går samman för att gemensamt bli en stark bildaktör på den skandinaviska marknaden. Vi har under åren båda haft vår främsta fokus på skandinaviska bilder där Folio fokuserat på kvalitativa premium-bilder och Mostphotos enklare genrebilder på volym. Två olika bild-lösningar som nu enkelt kommer att kunna erbjudas båda våra kundgrupper.'' skriver Folio på sin hemsida.Publicerad 2020-04-16. Läst av 2705 personer.

2 Kommentarer

jonas18z 2020-04-17 01:08  
99kr? Riktigt bra inflation på detta. Jag minns när stället jag jobbade på skulle köpa en bild på en svensk sommarstuga, var ingen unik bild på något sätt och det hade lätt kunna gå att ta en sådan bild bara det var sommar. tidningen ville ha den på en halv sida och har svagt minne av att folio ville ha 4500 för att använda den. Även fastän jag minns fel så är jag rätt säker på att för 10 år sen såg priserna typ ut så.

Hur lurar detta ihop med sff:s prislista?
gunnargren 2020-04-17 07:28
Om du läser artikeln så är det MostPhotos som tar mellan 99-249 kr, medan Folio fokuserar på premium bilder. Har sålt bilder via Folio tidigare, och priserna har nog sjunkit en del sen då, men det är inte så mycket. Sålde en bild på några semlor som jag fick över 2000 för och då får jag bara en viss % har försäljningspriset. Däremot så säljs Folios bilder via utländska bildbyrårer och då kan det bli dem summorna, eller ännu lägre då den utländska bildbyrån tar en viss % sen ska Folio ta en viss % och det som sen blir kvar får jag.
Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
Samyang till Sony - Scandinavian Photo