Annons

Proffsfoto

Artiklar > Nikon köper RED och satsar på proffsvideo

Nikon köper RED och satsar på proffsvideo

Nikon meddelar att de köper 100 procent av företaget RED som tillverkar professionella videokameror. Nikon siktar framför allt in sig på marknaden för spelfilmskameror.

RED har varit en av pionjärerna inom professionell video och har idag modeller med större sensor än fullformat, 8k och global slutare.

Många spelfilmer som går på biograferna i dag är inspelade med RED-kameror. Med de används även för videoproduktioner i olika sammanhang.

Nikon tror att deras kompetens inom produktutveckling, produkttillförlitlighet och know-how inom bildbehandling, samt optisk teknik ska vara en tillgång för RED. Nikon siktar på att produkter för den professionella digitala biokameramarknaden genom RED – en marknad som är växande enligt Nikon.Publicerad 2024-03-07.

2 Kommentarer

thogr 2024-03-08 15:54  
Undrar hur de gör med objektivfattningen i framtiden. RED verkar ju ha Canon RF mount.
Svar från froderberg 2024-03-08 19:23
RED har stöd för en lång rad olika fattningar som
Canon, Nikon, Leica och PL. Jag tror inte Nikon har för avsikt att göra om RED-kamerorna till Nikon-kameror. Canon-objektiv är vanliga inom pro-video och jag tror inte Nikon skulle vilja minska kundbasen för RED. Inom den här världen är det mycket vanligare med prylar från olika märken än inom stillbild. Nikon får genom RED in en fot i provideovärlden.
MrKarisma 2024-03-09 10:53  
Säkerligen bra för Nikon i långa loppet, dock mindre bra för konsumenten då de kommer crippla alla videofunktioner ännu mer för att inte kannibalisera på sina RED-videokameror.
Svar från froderberg 2024-03-09 11:37
Jag är tveksam till att Nikon skulle börja snåla på sina systemkameror. Det är ändå stor skillnad mellan de tilltänkta kunderna. Min bild är att branschen börjar lära sig att det straffar sig i slutändan att snåla.

Merläsning

ANNONS