Artiklar > Svenska fotoappen Once Upon stärks ekonomiskt

Svenska fotoappen Once Upon stärks ekonomiskt

Lina Andersson, vd och grundare Once Upon.

 

Svenska Once Upon får ekonomiskt förstärkning.

Lina Andersson grundade fotoboks-appen Once Upon. Hon fick idén när hon tyckte att det saknade trycka bilder på sin dotter, och att de befintliga tjänsterna var för tidskrävande. Hon bestämde sig för att skapa en app för att göra det enklare och snabbare.

Det skellefteåbaserade bolaget har nu fyra år senare 25 anställda och verksamhet i bland annat Nederländerna och Australien.

Once Upon stärks nu med 100 miljoner kronor i en kapitalrunda som leds av Verdane och värderar bolaget till 350 miljoner.

”Vi har kontinuerlig marknadsföring på olika marknader, men där vi blivit stora, Sverige, Tyskland och Nederländerna främst , har vi sett en stor organisk tillväxt. Människor som sprider ordet helt enkelt”, säger grundaren Lina Andersson till Di DigitalPublicerad 2021-01-20. Läst av 2144 personer.

5 Kommentarer

Cygni 2021-01-20 11:06  
Jag har faktiskt aldrig hört talas om detta bolag, men de verkar seriösa. Så man får kolla närmare på.
dasa1203 2021-01-20 11:21  
Jag har inte heller hört talas om denna app eller detta bolag, men det verkar helt klart att vara ett bra alternativ till övriga tjänster. Jag önskar bolaget lycka till i framtiden! Dag
acke 2021-01-20 14:00  
Jag kikade lite på hemsidan. Hittar ingen tydlig beskrivning av hur Once Upons koncept skiljer sig från konkurrenterna. Vad är det unika?
Jag har själv använt andra fotobokstjänster och har aldrig upplevt dem som jobbiga eller svåra. Det finns andra tjänster som också kan autogenerera fotoböcker snabbt och lätt. På vilket sätt är Once Upon bättre?
jonas18z 2021-01-21 02:57
De flesta fotobookstjönster är jobbiga för att du måste använda deras mjukvara istället för InDesign. Dessutom brukar de sällan ha bra färghantering mm.

Förstår heller inte vad denna gör unikt?
acke 2021-01-21 07:55
Ja, men detta är ju tjänster som huvudsakligen vänder sig till glada amatörer, människor som varken har kunskap eller intresse för InDesign och färghantering. De skulle nog snarare tycka det var jobbigt om sådan kunskap krävdes.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS