Annons
Artiklar > 16-årig fotograf stoppas av brittisk polis

16-årig fotograf stoppas av brittisk polis

I går skrev Fotosidan om en fotograf som blivit avstängd från tunnelbanan på livstid efter att ha fotograferat utanför stationen. Här kommer ännu ett exempel på mindre fotoglada poliser.

Denna gång gäller det den 16-åriga fotografen Jules Mattson som får uppläxning efter att ha fotograferat den brittiska polisen. De menar att han inte får fotografera polisen, åtminstonde inte utan sina föräldrars tillåtelse. Jules som har varit med om en liknande händelse tidigare, plockar upp sin mobiltelefon och spelar in konversationen med polisen.

Många av läsarna på bloggen PetaPixel som lyssnat på videofilmen menar dock att den unga fotografen delvis provocerat fram reaktionen hos polisen.

Den infekterade debatten mellan engelska fotografer och poliser fortsätter. Här kan du läsa vilka fotoregler som egentligen gäller i Storbritannien (PDF)



Källa: PetaPixel.

Publicerad 2010-07-16.

2 Kommentarer

Num Vistbacka 2010-07-17 00:24  
Måste nog säga att fotografen är lite irriterande här... Både polisen och fotografen är väldigt dåliga på att argumentera...

Suck... Kanske jag borde ta och läsa igenom finlands fotograferings-lagar också...
Emil Larson 2010-07-18 23:57  
Angående denna och förra inlägget angående tunnelbane-banningen...


I london har jag flertalet gånger plåtat både poliser, i tunnelbanan & både och på samma gång.

Ingen gång har någon reagerat som dessa exempel.

Enligt lag så får man fotografera poliser i tjänst hur mycket man vill.
Däremot får man inte fotografera i tunnelbanan på vissa stationer.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS